Лікарі пояснили, чому в літаку часто хочеться поплакати

Лікарі пояснили, чому в літаку часто хочеться поплакати

Думаєте, тільки діти плачуть у літаках? Багато дорослих мандрівників також зізнаються, що вони хоча б раз у житті плакали на борту.

"Я завжди плачу в літаках. Незалежно від того, в якому моральному стані я перебуваю, якщо я дивлюся фільм із будь-якою сентиментальною або емоційною темою, це тільки питання часу, коли сльози почнуть падати", – зізналася редактор Condé Nast Traveler Сара Аллард.

Її колега Ембер Порт погодилася з нею: "Я дивилася "Минулі життя" в кінотеатрі, і хоча я була зворушена, я не плакала – але потім я переглянула його в літаку і під кінець тихо ридала. Я не впевнена, що змінилося, але щось сталося".

Як виявилося, у цього емоційного феномена є наукові причини.

"Причини, через які ми плачемо, різноманітні та складні, а сам акт плачу – це психологічний і фізичний процес. Тому, можливо, не дивно, що люди повідомляють, що вони більш схильні плакати в літаках, враховуючи безліч стресів, які ми відчуваємо як психологічно, так і фізично перед польотом і під час нього", – пояснила докторка психології Джо Перкінс.

Багатьом людям політ не приносить задоволення, що посилює дискомфорт і емоції під час подорожі, погодився нейроексперт із Brainworks Neurotherapy Джеймс Рой.

"Це не збіг, що люди частіше плачуть у літаку, ніж деінде, оскільки для декого політ може бути незручним і болісним досвідом", – зазначив він.



Загрузка...