Її ще не знало людство: країна Європи готується до великої війни на континенті

Її ще не знало людство: країна Європи готується до великої війни на континенті

Франція готується до високоінтенсивної війни на території Європи з противником, який має порівнянну вогневу міць.

Про це повідомляє Politico.

Відродження широкомасштабної війни в Європі на тлі бойових дій в Україні, змусило французькі війська адаптуватися до нової реальності.

На території Франції було створено унікальний тренувальний комплекс площею 120 квадратних кілометрів, що за розміром перевищує Париж. Він надає умови для спільних навчань різних підрозділів французької армії: піхоти, бронетехніки, артилерії та інженерних військ, які зазвичай дислокуються по всій країні.

Центр бойової підготовки максимально наближається до умов реального бою, імітуючи звуки, жар та світло артилерійського вогню, розкидаючи імітаційні міни та перериваючи радіозв'язок. Крім того, це єдине місце у Франції, де цілий рік проходять навчання екіпажів танків "Леклерк" (близько двадцяти одиниць).

Війна Росії в Україні продемонструвала цінність високомобільних важких сил, здатних здійснювати швидке маневрування та завдавати потужних ударів, а також важливості злагоджених дій різних підрозділів. Центр бойової підготовки надає ідеальні умови для відпрацювання взаємодії між піхотою, бронетехнікою, артилерією та інженерними військами.

Офіційно керівний склад центру не називає потенційних супротивників, проте вчення орієнтовані на підготовку до протистояння з такими силами, як Росія. Передбачається, що до 2027 року французька армія набуде здатності розгортати дивізію чисельністю близько 25 000 осіб впродовж 30 днів.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...