Сніданок у ліжку - не романтика: чому від цієї звички радять позбутися

Сніданок у ліжку - не романтика: чому від цієї звички радять позбутися

Часто, особливо у вихідні дні, люди дозволяють собі снідати у ліжку. Для когось це романтика, а для когось просто лінь сидіти за столом.

Як виявилось, сніданки, обіди, вечері та перекуси, які перетікають у ліжко можуть загрожувати організму, розповіли гастроентерологи, пише ukr.media.

По-перше, під час споживання їжі в положенні лежачи або напівлежачи - високий ризик закидання їжі в трахею. Через це можна вдавитися, аж до проблем із диханням. У такому разі важливо вміти допомагати собі, але це може бути складно через паніку у зв'язку з нестачею повітря, розповіли лікарі.

Також така поза під час приймання їжі може сприяти ослабленню нижнього стравохідного сфінктера. Це провокує розвиток гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ). Це захворювання, за якого вміст шлунка потрапляє назад у стравохід, що призводить до частих сильних печій та інших симптомів.

Також якщо ГЕРХ уже діагностовано, то приймання їжі лежачи або напівлежачи може спричиняти серйозні загострення, попереджають медики.

Правильно їсти сидячи, не поспішаючи, ретельно пережовуючи їжу, не ковтаючи її шматками. Також не варто їсти занадто гарячу або холодну їжу.



Загрузка...