ПРОБАЦІЯ В ДІЇ. ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА І ЧЕРВОНОГО ПІВМІСЯЦЯ

ПРОБАЦІЯ В ДІЇ. ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЧЕРВОНОГО  ХРЕСТА І ЧЕРВОНОГО ПІВМІСЯЦЯ
8 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Напередодні свого професійного свята керівник Кілійської районної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Мажарова запросила у черговий раз до себе в гості клієнтів пробації. Слід зазначити, що Пробація — це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених. Здійснювати ці функції допомагають постійні партнери пробації – місцеві органи влади, організації та установи, волонтери. Крім наглядових функцій працівники пробації стоять на захисті прав і свобод своїх підоблікових. Щодня, при виконанні службових обов’язків, персонал уповноважених органів з питань пробації дізнається про безліч життєвих шляхів, якими крокують підоблікові, та серед таких виявляються важкі долі, повз які неможливо пройти мимо та лишитись осторонь. На обліку Ізмаїльського районного відділу №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області перебувають десятки осіб, у яких, за певних обставин нестабільні соціальні зв’язки, які об’єктивно не мають достатньо коштів для задоволення своїх базових потреб, мають вади здоров’я, психологічні та соціально – економічні проблеми. Стикаючись з такими випадками, уповноважений орган з питань пробації докладає максимальних зусиль для поліпшення якості життя людини, застосовуючи наявні ресурси та консолідуючи зусилля з державними та громадськими організаціями. Вагому роль у процесі ресоціалізації засуджених відіграють і партнерські організації та волонтери пробації, серед яких – Кілійська районна організація Товариства Червоного Хреста України.
Під час зустрічі голова Кілійської районної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Мажарова, яка також є волонтером районного відділу з питань пробації, та волонтери місцевого осередку Червоного Хреста ознайомили присутніх з переліком послуг які надає дана організація. «Червоний Хрест завжди реагує на кризові ситуації і допомагає тим, хто опинився в складних життєвих обставинах не тільки гуманітарною допомогою, а і добрим словом, підтримкою,» – наголосили волонтери організації. Після бесіди пані Валентина та її помічники допомогли підібрати присутнім одяг, вручила предмети особистої гігієни та продуктові набори.
Вітаємо команду районної організації Товариства Червоного Хреста України зі святом! Дякуємо кожному й кожній за підтримку, щоденну віддану допомогу та добрі серця, які дають надію й опору найвразливішим.
Возможно, это изображение 2 человека
 


Загрузка...