Науковці вивчають особливості нерестового ходу оселедця на річці Дунай

Науковці вивчають особливості нерестового ходу оселедця на річці Дунай
За інформацією Державного агентства меліорації та рибного господарства України, науковці продовжують вивчати стан водних екосистем та біоресурсів Причорномор’я. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на зазначене Держагентство.
 
До цієї роботи залучені фахівці Інституту рибного господарства, екології моря та океанографії Держрибагентства спільно з представниками Інституту морської біології Національної академії наук України.
 
Зокрема, на минулому тижні науковці провели дослідження залиття плавнів, вимірювання рівня води та її температури для оцінки умов проходження нересту фітофільних видів риб у межиріччі р. Дністер та р. Турунчук.
 
Крім того, вони продовжили вивчення особливостей нерестового ходу оселедця на річці Дунай. Як зазначили спеціалісти, гонади практично усіх досліджених особин оселедця, як самиць, так і самців, були на IV стадії зрілості, що свідчить про ранній, у порівнянні з попередніми роками, початок нересту.
 
«При цьому фахівцями Інституту морської біології НАН України у складі іхтіопланктону зафіксовано поодинокі екземпляри личинок оселедця. У період нерестового ходу та масового нересту риба, через зосередження на процесі відтворення, є дуже вразливою і потребує особливої охорони. Саме тому у відповідні періоди відтворення тривають нерестові заборони на здійснення любительського та промислового рибальства», – наголосили у Державному агентстві.
 


Загрузка...