Рятувальники, поліція, умовна пожежа та постраждалі: як навчають учнів та вчителів Ізмаїлу діяти під час пожеж

Рятувальники, поліція, умовна пожежа та постраждалі: як навчають учнів та вчителів Ізмаїлу діяти під час пожеж

Заклади освіти Ізмаїлу продовжують навчати дітей офлайн там, де є укриття. Разом з тим, для представників служб з надзвичайних ситуацій вкрай важливо бути впевненими, що у випадку біди і діти, і вчителі зможуть діяти злагоджено та забезпечать власну евакуацію. З цією метою в Ізмаїлі представники Ізмаїльського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області разом з правоохоронцями Патрульної поліції міста завітали до гімназії №6.

За легендою, в приміщенні школи трапилася пожежа. Після реагування на звукове оповіщення, діти й вчителі евакуювалися у встановлену зону. Там вони викликали рятувальників за номером “101”, а під час перевірки встановили, що двоє учнів залишилися в будівлі.

Рятувальники, які прибули на місце, за допомогою засобів захисту дихання й зору зайшли в приміщення школи й евакуювали першого учня, другого ж довелося знімати з верхніх поверхів школи. Усім “постраждалим” надавалася домедична допомога відповідно до отриманих “ушкоджень”.

Діти також мали змогу подати воду з пожежного автомобіля, ознайомитись з його комплектацією, дізнатись більше про авто Патрульної поліції й правильне реагування на світлові й звукові спеціальні сигнали, а також – на жести регулювальника й інші базові правила ПДР для пішоходів.

Надзвичайники повідомили, що подібні заходи пройдуть у різних закладах освіти Ізмаїльщини, а загальною їхньою метою є навчання дітей правилам, які можуть у разі необхідності врятувати їхнє життя та здоров’я.

Джерело: izmnews.info

 


Загрузка...