Перша зареєстрована на Ізмаїльщині організація водокористувачів отримала нове обладнання

Перша зареєстрована на Ізмаїльщині організація водокористувачів отримала нове обладнання

Організація водокористувачів “Вода життя” Суворовської громади, що на Ізмаїльщині, отримала від Програми USAID АГРО першу партію обладнання для модернізації насосних станцій  зрошувальної системи –  п’ять  ультразвукових лічильників води та чотири вакуумні насоси. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла депутатака Одеської обласної ради, фермер з Ізмаїльського району Алла Стоянова, передає “Бессарабія INFORM”.

За її словами, нове обладнання значно енергоощадніше, а, отже, дозволить одразу оптимізувати витрати ресурсів. У результаті ж реалізації усього проекту з модернізації меліоративних об’єктів ОВК “Вода життя” зможе відновити мінімум сто гектарів площі поливу та підвищити врожайність навіть в умовах спекотного степу Одещини.

Нагадаємо, що у Суворовській громаді розпочався процес відновлення та розвитку зрошувальної системи ще в кінці 2022 року. Стартував він з установчих зборів організації водокористувачів (ОВК) під символічною назвою “Вода життя”, першої зареєстрованої на Ізмаїльщині, у межах обслуговування Суворовської зрошувальної системи.

Суворовська зрошувальна система, яка побудована ще у 1973 році, має проєктну площу зрошення – 6,9 тис. га. Хоча по факту на грудень 2022 року зрошувалось тільки 1685 га, що становвило тільки 24% від проєктної потужності.

Джерело: bessarabiainform.com



Загрузка...