Колишній житель Ізмаїльського району за допомогою своєї матері інформував ворога про «прильоти» по припортовій зоні Одещини

Колишній житель Ізмаїльського району за допомогою своєї матері інформував ворога про «прильоти» по припортовій зоні Одещини

Підозрюваний у 2014 році виїхав з Одещини та наразі проживає на території рф. Упродовж вересня – жовтня 2023 року він отримував інформацію від своєї матері, яка проживала в Ізмаїльському районі, про місця дислокації та пересування підрозділів українських Сил оборони в Одеській області. Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Розвіддані чоловік передавав представникам так званої «народної міліції «днр» через заборонену в Україні соціальну мережу. Він інформував про ворожі «прильоти», зокрема по припортовій зоні, а також коригував здійснення повторних атак.

Матір підозрюваного – жителька Вилківської громади – була затримана у листопаді минулого року, наразі вона перебуває під вартою. Жінку звати Олександра Руська. Вона народилася у 1969 році. Місцеві її добре знають, адже працювала зрадниця білетеркою на автовокзалі. Олександра Руська має двох синів в москві, ще один син працює на судні, чоловік в Молдові.

Затримали її за день до від’їзду до росії, «на валізах». Вона купила квиток на автобус до Молдови на 9 листопада і квиток на літак з Молдови до московського аеропорту «Домодєдово».

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури чоловіку, який є громадянином України, повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Досудове розслідування та оперативний супровід у справі здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Санкція ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...