5 років тому, 29 березня 2019 року, відійшов у засвіти майстер спорту СРСР міжнародного класу, Заслужений тренер України Геннадій Леонідович Румянцев.

5 років тому, 29 березня 2019 року, відійшов у засвіти майстер спорту СРСР міжнародного класу, Заслужений тренер України Геннадій Леонідович Румянцев.
Спортивна спільнота втратила справжнього Майстра боксу. Починаючи з юнацького віку, Геннадій провів 257 боїв, з них: перемог -230, з них більшість нокаутом, а також через явну перевагу, поразок -28. Особливо яскравим епізодом у житті Геннадія Румянцева став бій між ним та американським боксером Даном Карбіном у 1978 році на матчевій зустрічі у м. Донецьку.
З 1993 року перейшов на тренерську роботу. Серед вихованців Г.Л. Румянцева – майстер спорту з боксу міжнародного класу, вісім майстрів спорту, чемпіон України серед професіоналів та велика кількість кандидатів у майстри спорту з боксу. У 2009 році Геннадій Румянцев отримав звання «Заслужений тренер України».
Наразі тренерську справу Геннадія Румянцева продовжують його учні - тренери-викладачі Ізмаїльської ДЮСШ Румянцева Лумініця та Новікова Ольга, БК «Гладіатор» - Степан Чеботар.
А сімейну спортивну династію продовжила його донька Ангеліна. З самого малку вона почала відвідувати тренування батька, зробила перші спортивні кроки у рингу. Сьогодні Ангеліна Румянцева - переможець чемпіонату Європи серед юнаків та дівчат, чемпіонату України, член збірної команди України з боксу у своїй віковій категорії.
Майстер пішов. Але памʼять про нього залишилася в серцях рідних, учнів, друзів, усієї спортивної спільноти.
 


Загрузка...