В Ізмаїлі притягли до відповідальності батька дівчини, яка забрала квіти з пам’ятника Шевченку

В Ізмаїлі притягли до відповідальності батька дівчини, яка забрала квіти з пам’ятника Шевченку

Чоловіка притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо виховання неповнолітньої дитини. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Підставою для складання щодо батька неповнолітньої доньки адміністративних матеріалів за фактом невиконання батьківських обов`язків щодо її виховання став асоціальний вчинок дівчинки.

Так, 9 березня неповнолітня у вечірній час прогулювалася в компанії подруг центральними алеями міста Ізмаїл. Близько 22:00 підлітки опинилися біля пам’ятника видатному українському поету, прозаїку, драматургу, художнику, політичному і громадському діячу Тарасу Григоровичу Шевченку, до якого містяни на знак поваги та подяки поклали квіти. Але дівчинка, мабуть, вирішила, що вони краще виглядатимуть в її руках, й забрала квіти з місця їхнього покладання громадськістю.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 184 КУпАП, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За результатами розгляду справи про адмінправопорушення, суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області визнав чоловіка винним у неналежному вихованні доньки, застосувавши до нього адміністративне стягнення у виді попередження.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...