ПОЖЕЖІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

ПОЖЕЖІ НА ТЕРИТОРІЇ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ
Ізмаїльське районне управління Головного управління ДСНС України в Одеській області та Ізмаїльська районна державна (військова) адміністрація в Одеській області інформує щодо зростання кількості пожеж.
З настанням пожежонебезпечного весняно-літнього періоду, внаслідок необережного поводження з вогнем та самовільного випалювання, зростає кількість пожеж сухої рослинності та сміття на відкритій території населених пунктів, в природних екосистемах та сільгоспугіддях.
Протягом 2023 року на території Ізмаїльського району Одеської області зареєстровано 790 пожеж, з них 604 пожежі (76%) сухої рослинності та сміття на відкритій території територіальних громад: Ізмаїльська ТГ – 137, Саф’янівська ТГ – 136, Суворовська ТГ – 24, Ренійська ТГ – 115, Кілійська ТГ – 144 та Вилківська ТГ – 48 (з них – 4 пожежі водно-болотної рослинності на території Дунайського біосферного заповідника НАН України). Також виникло 4 пожежі на території Філії «Ізмаїльське лісове господарство» ДП «Ліси України», облік яких здійснюється Держлісагентством (Саф’янівська ТГ – 1, Кілійська ТГ – 1, Вилківська ТГ – 2).
За 2 місяці 2024 року на території Ізмаїльського району Одеської області зареєстровано 90 пожеж, з них 50 пожеж (55%) сухої рослинності та сміття на відкритій території територіальних громад: Ізмаїльська ТГ – 10, Саф’янівська ТГ – 7, Суворовська ТГ – 0, Ренійська ТГ – 17, Кілійська ТГ – 12, Вилківська ТГ – 4.
Пожежі на територіях лісового та природно-заповідного фонду, у зв’язку відсутністю можливості під’їзду, розповсюджуються на значні площі, завдають шкоду навколишньому середовищу та для їх ліквідації залучаються значні сили та засоби ДСНС, Держлісагентства, а також інших підприємств та населення.
З метою забезпечення захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь на території Ізмаїльського району Одеської області у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року, на засіданні районної (місцевих) комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде розглянуто та затверджено Комплексний план дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Ізмаїльського району Одеської області щодо захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2024 року.


Загрузка...