Житель Ізмаїльського району проведе за ґратами три роки за стрілянину на танцмайданчику в кафе

Житель Ізмаїльського району проведе за ґратами три роки за стрілянину на танцмайданчику в кафе

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області ухвалив вирок щодо уродженця с. Озерне, який влітку минулого року влаштував стрілянину в громадському місці. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Кримінальна подія сталася 29 липня 2023 року ближче до півночі. Житель села Броска Саф’янівської сільської громади 1988 року народження, який раніше переступав закон, але за строком давності вважається таким, що не має судимості, під час дії у державі воєнного стану поїхав до сусідньої громади на відпочинок.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік підкорював танцмайданчик в кафе села Орлівка Ренійської територіальної громади. В якийсь момент, мабуть, для надання колориту своєму образу, він дістав з кишені ніж, яким почав розмахувати в такт музики. Відвідувачі кафе зробили йому зауваження, але це не зупинило зухвалі дії танцюриста, а навпаки підштовхнуло його на новий «подвиг». Він дістав зі свого поясного ременя предмет, ззовні схожий на пістолет, та безпричинно здійснив два постріли – один в підлогу, а другий вгору. Продемонструвавши оточуючим свій арсенал та його можливості, чоловік покинув розважальний заклад, сів у свій автомобіль і поїхав геть, але на під’їзді до іншого села Ренійської громади його затримали поліцейські.

Правоохоронці висунули правопорушнику обвинувачення у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Після цього обвинувачений втратив колишню браваду, визнав свою провину та  уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

У середу, 13 березня, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження, затвердивши вищезгадану угоду.

За скоєне кримінальне правопорушення засуджений отримав покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки та одночасно був звільнений від його відбування з випробуванням строком на три роки.

Протягом іспитового строку житель Ізмаїльського району зобов’язаний періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації,  повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи та навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації та виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Крім того, засудженому вироком суду у зазначений термін заборонено проводити дозвілля, відвідувати розважальні заклади, заклади з масовим скупченням людей та заклади, де реалізуються алкогольні напої на розлив, у період часу з 18:00 до 06:00 години.

Також хуліган заплатить на користь держави витрати на залучення експерта для проведення судової експертизи у сумі 956,00 гривень.

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...