У Саф’янівській громаді запровадили нове шкільне меню (фото)
Заклади освіти Саф’янівської громади беруть участь у реалізації реформи шкільного харчування, ініційованої Оленою Зеленською. Тепер у шкільному меню стало більше фруктів та менше цукру. Про це повідомляє Бессарабія.UA з посиланням на голову Одеської ОВА Олега Кіпера.
Кухарі громади пройшли необхідну курсову перепідготовку для впровадження нових технологій приготування страв для школярів. Також планується їхнє подальше навчання у новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти.
Працівниками їдалень контролюється кількість вживаних жирів, тобто меню для здобувачів освіти має бути збалансованим та здоровим.
Згідно з рекомендаціями МОЗ України, на основний гарнір в їдальнях готують переважно корисні каші, а картоплю готують набагато менше. До меню також додали рибу.
За першими спостереженнями у дітей закладів освіти громади в раціоні стало менше цукру і солі. Натомість в меню додали цільнозерновий хліб, різноманітні спеції, більше свіжих овочів і фруктів. Діти вживають компоти з натуральних плодів.
Додамо, 66 закладів освіти Одещини беруть участь у проєкті Всесвітньої продовольчої програми при ООН з відшкодування вартості харчування для учнів 1-4 класів. З Саф’янівської громади фінансування отримує Озернянський ЗЗСО. Це дозволило покращити якість харчування у закладі освіти та на 100% забезпечити виконання норм.
Джерело: Бессарабія.UA