В Ізмаїльському районі виявили шакалів зі сказом: мешканцям надали рекомендації

В Ізмаїльському районі виявили шакалів зі сказом: мешканцям надали рекомендації

Про виявлення двох випадків сказу диких м`ясоїдних тварин, а саме двох шакалів за межами с. Ліски Кілійської громади повідомили у Кілійській міськраді, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

При епідеміологічному розслідуванні встановлено, що сказ виявлено за результатами проведеного 18 лютого діагностичного відстрілу диких тварин з метою діагностики сказу і контролю ефективності пероральної вакцинації проти сказу диких м’ясоїдних тварин, яка проводилась шляхом наземного розподілу принад з вакциною – 30 жовтня 2023 року на території Ізмаїльського району.

Зокрема було нагадано про основні міри профілактики зараження сказом, а саме:

• Вакцинація: переконайтеся, що ваші домашні улюбленці (собаки та коти) мають повну та своєчасну вакцинацію проти сказу.

• Обмеження контакту: уникайте контакту з дикими або бездоглядними тваринами, особливо з хворими або невідомого походження.

• Не торкайтесь без потреби: утримуйтеся від безпосереднього контакту з незнайомими тваринами, навіть якщо вони здаються безпечними або дружелюбними.

Також мешканцям були надані рекомендації у випадку контакту із можливо зараженою твариною:

• Миття ран: негайно промийте будь-які рани або подряпини теплою водою та милом.

• Звернення до лікаря: негайно проконсультуйтесь з лікарем, якщо ви були у контакті з твариною, яка може бути зараженою.

• Повідомлення: повідомте відповідні органи місцевої влади про будь-який контакт із можливо зараженою твариною.

«Ми наголошуємо на важливості дотримання цих заходів безпеки, щоб вберегти своє життя!», – зауважили у Кілійській міськраді.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне

Джерело: yug.today



Загрузка...