В Одесі поліцейські оголосили про підозру чоловіку, який ошукав дев’ятьох громадян

В Одесі поліцейські оголосили про підозру чоловіку, який ошукав дев’ятьох громадян

В Одесі затримали чоловіка, який за версією слідства ошукав дев’ятьох громадян, видаючи себе за майстра з ремонту велосипедів. Про це повідомили у обласній поліції.

Правоохоронці встановили, що 29-річний одесит, який в минулому році звільнився з місць позбавлення волі, де відбув п’ять років за крадіжку та заволодіння транспортним засобом, під вигаданим ім’ям розмістив на одному із популярних інтернет-сайтів оголошення щодо надання послуг з ремонту велосипедів. Протягом тижня до «майстра» звернулися дев’ятеро співмістян. У телефонних бесідах чоловік запевняв громадян, що може якісно та швидко виконати ремонтні роботи різної складності. Зустрічі з клієнтами він призначав неподалік від їхнього місця мешкання, забирав у них двоколісники і обіцяв зателефонувати за декілька днів, коли завершить ремонт. Поки люди чекали дзвінка, зловмисник блокував їхні номери, а велосипеди продавав за пів ціни.

Загалом чоловік завдав потерпілим матеріальних збитків на суму майже 49 тисяч гривень. Поліцейські розшукали фігуранта.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно.

Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі», – розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Валерія Мазуренко.
Джерело: odessa.online

 



Загрузка...