Для знесення пам’ятника Пушкіну в Одесі потрібна відповідь від ЮНЕСКО, – голова Департаменту культури міста

Для знесення пам’ятника Пушкіну в Одесі потрібна відповідь від ЮНЕСКО, – голова Департаменту культури міста

Для того, щоб демонтувати пам’ятник Олександру Пушкіну на Думській площі в Одесі міськрада має отримати відповідь від ЮНЕСКО, адже монумент знаходиться в охоронній зоні.

Про це виданню «Укрінформ» повідомив голова Департаменту культури та євроінтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга.

За його словами, монумент знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО, тобто будь-яка дія в цій зоні має узгоджуватися з організацією.

«Закон про деколонізацію має ряд винятків, зокрема, зони об’єктів всесвітньої культурної спадщини є винятками. Тобто вся наша зона 618 Га підпадає під це. На будь-яку дію там, від зміни планування кварталу до простої заміни труб, потрібна відповідь від ЮНЕСКО», – зазначив Ліптуга.

Міськрада звернулася з листами до Мінкульту, МЗС та комунікувала з ЮНЕСКО з приводу того, що робити далі з пам’ятниками в охоронній зоні.

«Але ЮНЕСКО тут теж дуже обережна та забюрократизована організація, тому швидко від них відповіді ми не отримаємо. Це дуже довга процедура. Ми пишемо в Мінкульт, вони пишуть в виконавчу компанію ЮНЕСКО в МЗС, МЗС відправляє це в Париж, і таким самим ланцюгом відповідь повертається до нас»,- сказав Іван Ліптуга.

Нагадаємо, раніше очільник Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що у місті знесуть пам’ятник Пушкіну на Думській площі. За його словами, усі відповідні розпорядження вже підписані і розіслані до всіх відповідних структур.

Джерело: odessa.online

 



Загрузка...