Суворовська, Бородінська та Тарутинська громади поки що не зможуть змінити свої назви

Суворовська, Бородінська та Тарутинська громади поки що не зможуть змінити свої назви

Як вже повідомляли вчора, 19 вересня, Верховна Рада перейменувала більше трьох сотень русифікованих населених пунктів. Серед них і села та селища півдня Одещини. Зокрема, нові назви отримали селища Суворове, Бородіно та Тарутине. Відтепер вони називатимуться Катлабуг, Буджак та Бессарабське відповідно. А от громади, центрами яких ці селища є, як з’ясувалося, поки що назви змінити не можуть.

Саме про це у коментарях до своєї публікації в Фейсбук розповів нардеп Віталій Безгін.

«Чому досі немає законодавства щоб перейменовувати громади? Чи є проєкт закону для вирішення цього питання? Вже є десятки громад у яких центральний населений пункт перейменували, а громада досі Жданівська, Новомосковська, тощо», – запитав в автора один з коментаторів.

На це питання Віталій Безгін відповів, що для цього «потрібне закріплення в Конституції, інакше така опція матиме сумнівну правову чистоту». За його словами, норми щодо перейменування громад не можна закласти в закон про порядок вирішення питань адмінтерустрою, «тому, що він не може за поточного стану речей регулювати питання громад».

Тож поки що на невизначений термін Суворовська, Бородінська та Тарутинська громади, як і багато їнших в Україні, залишаються зі старими назвами.

Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...