Керівник ОК “Південь” пішов у військову освіту. Хто його замінить

Керівник ОК “Південь” пішов у військову освіту. Хто його замінить
Одеську військову академію очолив екскерівник Оперативного командування “Південь” генерал-майор Андрій Ковальчук, котрий вчора, 12 квітня, заявив про полишення своєї посади. За словами нардепа Олексія Гончаренко, новим командувачем ОК “Південь” призначено бригадного генерала та колишнього командувача 59-ї бригади Геннадія Шаповалова.
Андрій Ковальчук з приводу своєї відставки опублікував звернення на Facebook.
 
“Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас.
Ми з Вами пліч-о-пліч пройшли ледь не самий критичний етап – перевірку готовності до загрози, всі масштаби якої складно було навіть уявити, зуміли зупинити навалу ворожої орди, коли здавалось, що сил і потужностей замало. Але в єдності звичайних цивільних людей, Збройних Сил України, всіх військових формувань, правоохоронних органів і структур, потужного волонтерського руху створювалась наша з вами легендарна незламність, живиться і сьогодні наша з вами віра в Перемогу!
Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини – острів Зміїний – і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил.
Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам.
Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня, якій вміє бути лагідно-теплим і гостинно-привітним для своїх та бурхливо-пекельним, люто-штормовим для ворогів.
Наші з вами зусилля стали прикладом того, що справжні герої нашої країни народжуються у найважчих часах.
Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, – з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив. Так формується новітнє військо демократичної незалежної держави. Бажаю кожному бачити в цьому свої перспективи”, – зазначив Ковальчук.
Нового очільника Одеської військової академії вже привітали на сторінці навчального закладу у Facebook. Там наголосили, що після призначення Ковальчука, академія стане центром розвитку військового досвіду та культури.
 
“Призначення генерал-майора Андрія Ковальчука на посаду начальника Одеської військової академії є не лише важливою подією для самої академії, а й для всієї країни. Його винятковий досвід у військовій справі, відвага і відданість принесуть новий рівень в освітній процес та підготовку майбутніх офіцерів. Ковальчук не лише захищав нашу країну на фронті, але й випробував себе у складних миротворчих місіях. Під його керівництвом, академія стане не лише місцем навчання, але і центром розвитку військового досвіду та культури”, – зазначено у дописі.
 
Також Гончаренко заявив про звільнення командуючого ОК “Захід”. за його словами, командуючим ОК “Захід” призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Раніше він служив в силах ТРО”, – розповів Гончаренко.
 Керівник ОК "Південь" пішов у військову освіту. Хто його замінить
 
Генадій Шаповалов
Як відомо, Геннадій Шаповалов закінчив “Острозьку академію” за спеціальністю “Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії”. Також він закінчив Військовий коледж Армії США, де готують старший офіцерський склад американських сухопутних військ, а також іноземних слухачів за програмою підготовки керівного складу для подальшого просування по службі в ранзі до генерал-лейтенанта включно.
 
В березні 2022 року отримав звання бригадного генерала. Від жовтня 2019-го до 2021 року був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.
 
 


Загрузка...