Виноробня з Болградського району привезла з конкурсу у Страсбурзі золоту нагороду

Виноробня з Болградського району привезла з конкурсу у Страсбурзі золоту нагороду

Україна стала однією з чотирнадцяти переможниць конкурсу білих вин Mondial des Vins Blancs Strasbourg. Про це повідомляє Drinks+, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Нашим виноробам запропонували взяти участь безкоштовно, і українські зразки змогли вразити суддів», – розповідають журналісти.

Цього року у конкурсі взяли участь виноробні з 20 країн. 70 винних експертів ретельно проаналізували 651 зразок вин та озвучили свою експертну думку.

Українці привезли зі Страсбурга шість медалей: 1 GRAND GOLD, 3 GOLD та 2 SILVER.

Серед переможців – виноробня з Болградського району «Villa Tinta».

Загалом перелік переможців з України виглядає так:

  • Chateau Chizay Furmint Late Harvest Sweet Wine 2022 – GRAND OR
  • Chateau Chizay ICE Wine Riesling Sweet Wine 2021 – OR – GOLD
  • Villa Tinta IRSAI OLIVER premium 2022 – OR – GOLD
  • Chateau Edem Muscaris 2022 – ARGENT – SILVER
  • Orange Chateau Pinot 2022 – OR – GOLD
  • Pinot Blanc Chateau Pinot 2022 – ARGENT – SILVER

Вікторія Агромакова, засновниця та CEO виставки Wine&Spirits Ukraine, яку було запрошено до суддівської колегії, прокоментувала подію так:

«Конкурс білих вин у Страсбурзі – унікальний! І де ще його проводити, як не в Ельзасі – одному з найкращих у світі регіонів, де виробляють неймовірні білі вина! Цього року організатори знову дозволили українським виробникам представити свої вина безкоштовно, за що їм щиро дякуємо. Всього на конкурсі було представлено 28 українських вин, шість із них здобули медалі – це чудовий результат, враховуючи, що конкурс проходить за суворими правилами OIV: лише 30% вин у кожній категорії можуть отримати медалі. Я, як учасниця журі, хотіла б відзначити, що якість та рівень вин на конкурсі були неймовірно високими. Але з гордістю можу констатувати – і результати конкурсу тому підтвердження, – що вина України гідно тримають цей рівень і можуть вже сьогодні становити конкуренцію відомим брендам. Я впевнена, що надалі кількість нагород для наших вин у цьому та інших міжнародних конкурсах постійно зростатиме. Нам є чого прагнути і є чим пишатись!»

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...