Поліцейські «на гарячому» затримали жителя Білгорода-Дністровського за збут гранати

Поліцейські «на гарячому» затримали жителя Білгорода-Дністровського за збут гранати

Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці вилучили ще декілька бойових припасів. Чоловіку загрожує до семи років ув’язнення.

Викрили, задокументували та припинили протиправні дії співробітники Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з оперативниками Департаменту військової контррозвідки СБУ, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Незаконна оборудка відбулась у центрі Білгорода-Дністровського. Слідчі районного відділу поліції разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби поліції з місця події вилучили корпус ручної осколкової гранати й запал до неї, що, за попереднім висновком спеціалістів у конструктивному поєднані є вибухонебезпечним бойовим припасом. 

Крім того, в якості речових доказів у правопорушника вилучили 3 тис. гривень, отримані за збут «товару».

А під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання зловмисника  поліцейські також виявили дванадцять патронів різного калібру, п`ять гільз, димову гранату, три постріли гранатометні, корпус ручної осколкової гранати та два запали до неї.

Усі речові докази направлені на експертизу.

Слідчі затримали фігуранта у процесуальному порядку і за наявності достатніх доказів повідомили йому про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Яким чином до чоловіка потрапили заборонені предмети, поліцейські встановлюватимуть в ході слідства. 

Слідство триває.



Загрузка...