На півдні Одещини продовжують модернізувати контрольно-пропускні пункти: які роботи виконуються

На півдні Одещини продовжують модернізувати контрольно-пропускні пункти: які роботи виконуються

Наразі на дев’яти пунктах пропуску в Одеській області продовжують виконувати роботи з поліпшення їх стану в рамках робіт з поточного ремонту, про що повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Роботи проводяться на наступних пунктах пропуску:

•  КПП «Рені – Джурджюлешть» – виконуються роботи з внутрішнього оздоблення адміністративної будівлі. Також проводяться фасадні роботи та фарбується навіс. Зазначається, що вже відновлено роботу очисних споруд, а також влаштовано резервуар для води, відновлено водопостачання, яке не працювало понад 5 років. Роботи з оздоблення продовжуються.

•  КПП «Табаки – Мирне» – вже виконані фасадні роботи, тривають роботи з внутрішнього оздоблення адміністративної будівлі, ремонту санітарних вузлів, та роботи з оздоблення території КПП.

•  КПП «Старокозаче – Тудора» – влаштовано підходи до санітарних вузлів, влаштовано зовнішнє освітлення, тривають роботи в адміністративній будівлі, також виконуються фасадні роботи.

Зазначається, що на п’яти КПП з шести наведених далі, влаштовано паркан, на одному – роботи з влаштування паркану ще тривають. Також виконуються роботи з благоустрою території (встановлення бордюрних каменів). На трьох КПП влаштовано санітарно-модульні вузли, тривають роботи з їх підключення. За наявності сприятливих погодних умов також планують виконувати роботи з влаштування асфальтобетону:

•  КПП «Серпневе 1 – Басараб’яска»;

•  КПП «Лісне – Сеіць»;

•  КПП «Виноградівка – Вулкенєшть»;

•  КПП «Долинське – Чишмікіой»;

•  КПП «Нові Трояни – Чадир-Лунга»;

•  КПП «Малоярославець 1 – Чадир-Лунга».

Всі вищезазначені роботи планують завершити до першого травня поточного року.

Варто зазначити, що в березні цього року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон в підпорядкування Агентства відновлення. Служба відновлення в Одеській області відповідає за 9 пунктів пропуску через державний кордон. Зауважується, що модернізація пунктів пропуску вкрай важлива для економіки, адже більшість імпорту та експорту наразі транспортується саме автошляхами.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...