Поліцейські затримали жителя Білгород-Дністровського району за організацію незаконного переправлення ухилянта через державний кордон України та надання хабаря службовій особі

Поліцейські затримали жителя Білгород-Дністровського району за організацію незаконного переправлення ухилянта через державний кордон України та надання хабаря службовій особі

Правопорушнику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що житель Старокозацької сільської громади запропонував прикордоннику одну тисячу доларів за надання можливості його військовозобов’язаному знайомому безперешкодно виїхати з України на територію Молдови поза межами пунктів пропуску. Втім, про таку пропозицію охоронець кордону повідомив своєму керівнику, і протиправні дії громадянина були задокументовані.

Оперативники Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону спільно зі слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції затримали зловмисника безпосередньо після передачі прикордоннику грошей на околиці одного із сіл Старокозацької ОТГ.

Після цього було з’ясовано, що за свої «послуги» у сприянні втечі сам правопорушник також отримав від ухилянта винагороду в сумі 500 доларів.

Правоохоронці вилучили усі кошти, а фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом слідчі розпочали провадження за ч. 3 ст. 332 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України та повідомили правопорушнику про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів, а також у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища. Максимальне покарання за ці злочини – позбавлення волі до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 175200 гривень. 

Слідство триває під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини



Загрузка...