Відновлення Одеси: яку допомогу надає міська влада постраждалим громадянам внаслідок атаки рф

Відновлення Одеси: яку допомогу надає міська влада постраждалим громадянам внаслідок атаки рф

наслідок повномасштабного вторгнення в Одесі пошкоджено 1412 об’єктів, серед яких 106 будівель, що мають статус пам’ятників архітектури в зоні ЮНЕСКО. Міський голова разом із відповідальними заступниками та міськими службами активно працюють на місці трагедії, надаючи допомогу та підтримку громадянам. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську міську раду.

Оперативний штаб відповідної районної адміністрації координує роботу з відшкодування пошкоджень, збираючи необхідні дані та надаючи консультації з отримання компенсації за державною програмою “єВідновлення”.

“Кожний випадок – це індивідуальний підхід”, – розповів перший заступник міського голови Олександр Філатов.

За 2023 та 2024 роки з міського бюджету надано матеріальну допомогу 1555 особам, житло яких пошкоджено унаслідок збройної агресії російської федерації, на суму 39,1 млн гривень. Також виділені кошти на відновлення значно пошкоджених будинків, включаючи багатоповерхівки на різних вулицях міста.

Державна програма “єВідновлення” реалізується у двох напрямках: відшкодування за пошкоджене та знищене майно. У Одесі визнані знищеним майном 4 приватні будинки та частина будівлі на проспекті Шевченка.

Власники нерухомого майна, які понесли збитки, отримують компенсацію у вигляді житлових сертифікатів, які можна використати для купівлі нового житла. На даний момент власники 2 знищених квартир вже успішно використали свої житлові сертифікати для купівлі нового помешкання в Одесі.



Загрузка...