Яку допомогу отримують власники пошкоджених через атаки рф будинків в Одесі

Яку допомогу отримують власники пошкоджених через атаки рф будинків в Одесі

З початку повномасштабного вторгнення  внаслідок ворожих атак в Одесі було пошкоджено 1412 об’єктів, у тому числі 106 будівель, які мають статус пам’ятників архітектури в зоні ЮНЕСКО. Про це повідомили в Одеській міськраді, передає інформаційна агенція  «Юг.Today».

На даний момент за 2023 та 2024 роки сума матеріальної допомоги з міського бюджету 1555 особам, житло яких пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, складає 39,1 млн грн.

Також з міського бюджету виділені кошти на відновлення низки будинків, які зазнали значних ушкоджень, зокрема багатоповерхівок на вул. Середній, вул. Ак. Заболотного, пр. Шевченка тощо.

Зазначається, що наразі в Одесі визнані знищеним майном 4 приватні будинки, багатоквартирні будинки на вул. Приморській та вул Картамишевській, а також частина будинку на пр. Шевченка.  Власники нерухомого майна отримують компенсацію  у вигляді житлових сертифікатів, які вони зможуть використати для купівлі нового житла. На сьогоднішній день в Одесі власники двох знищених квартир вже купили нове житло з використанням житлового сертифікату.

Як отримати допомогу на відновлення житла пошкодженого ракетним ударом – за посиланням.  

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – наслідки ворожої атаки на Одесу в ніч на 6 березня



Загрузка...