Директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА відповів, чи обов’язково школярам йти на заняття після нічних ворожих атак

Директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА відповів, чи обов’язково школярам йти на заняття після нічних ворожих атак

Директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак на своїй сторінці у Фейсбук відповів на актуальне й нерідке питання від батьків школярів щодо відвідування занять після ворожого нічного терору області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

На жаль, агресор продовжує регулярно атакувати Одещину, залишаючи після себе руйнівні наслідки. Окрім того, оскільки терор зазвичай відбувається в нічний час доби, мешканці області вимушені проводити безсонні ночі в укриттях, турбуючись за свою безпеку та безпеку рідних. Зокрема це стосується школярів, тож батьки регіону поставили питання, що ж робити після таких важких, безсонних, тривожних ночей. Олександр Лончак у свою чергу повідомив, що рішення у такому випадку примати у родині мають самостійно:

«Мої шановні, тільки ви знаєте стан здоров’я вашої дитини, умови, в яких вона спить чи втратила сон. І тільки вам вирішувати, як діяти в такій ситуації. Зі свого боку обіцяю, ми, освітяни, підтримаємо будь-яке рішення: зрозуміємо, якщо залишите вдома чи пропустите приміром перший урок, так само радо з усмішкою колеги зустрінуть в затишних класах кожного, хто прийде до школи, бо освіта – наша суперзброя. Мої, наприклад, сьогодні будуть на заняттях. Але ваші можуть пропустити. І це нормально!»

Окрім того, директор департаменту освіти і науки нагадав, що вчителі області також переживають такі складні ночі непросто, і подякував їм за невтомну працю навіть попри емоційну та фізичну втому:

«Знаю, що вчителі, особливо Одеси, Одеського району, півдня Одещини також емоційно, фізично втомлені, але дякую, що знаходите в собі сили продовжувати працювати невтомно і натхненно, за покликом душі і серця, усупереч війні та планам ворога».

Також Олександр Лончак звернувся до педагогів з проханням не ставити учням контрольні першим уроком після таких безсонних ночей, та порекомендував замість цього провести тренінг з ментального здоров’я, а батькам вкотре нагадав про основні пріоритети:

«Ще раз звертаюся до батьків: безпека, турбота, любов і захист – головні пріоритети. Бережіть себе і своїх дітей! П’ємо ранкову каву, дякуємо силам ППО за захист неба і донатимо на ЗСУ, аби ще один день був ближчим до перемоги».

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне

Джерело: yug.today



Загрузка...