Наталія Гуменюк розповіла про наслідки ворожої атаки по Одещині в ніч на 6 березня

Наталія Гуменюк розповіла про наслідки ворожої атаки по Одещині в ніч на 6 березня

В ніч на 6 березня армія рф атакувала Одещину ударними безпілотниками — над регіоном сили ППО збили 18 «шахедів». Про це в ефірі телемарафону «Суспільне. Спротив» повідомила начальниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк, передає інформаційна агенція «Юг.Today»..

За її словами, південь знов був під масованою дроновою атакою — 20 із 38 збитих дронів знищили у зоні відповідальності Сил оборони півдня.

«18 над Одещиною, два над Херсонщиною. На жаль, уламками дронів в Одеському районі пошкоджено газогін, є пошкоджені приватні будівлі у приватному секторі. Це говорить про те, що ворог продовжує використовувати тактику, коли дрони баражують між житловими кварталами й протягом ночі одесити зокрема могли це чути й відчувати на собі ворожий терор — і у спальних, і промислових районах фігурували ці дрони, намагаючись заходити з моря. Очевидно, що мали на меті атакувати й припортову інфраструктуру, але там була серйозна бойова робота, і завдяки чому вдалось їх знищити нам морем», — зазначила Наталія Гуменюк.

Повітряну тривогу у регіоні оголосили 5 березня о 22:33. У Повітряних силах повідомили про рух безпілотників з Чорного моря. О 23:15 в Одесі пролунав перший вибух. Пізніше у місті почули ще чотири вибухи.

Повторна повітряна тривога у регіоні пролунала 6 березня о 1:07, одразу ж після відбою. Тоді в Одеській ОВА повідомляли про рух безпілотників у напрямку Одеси.

Джерело: yug.today



Загрузка...