Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, чому на Одещині збивати ворожі повітряні цілі у передмісті складніше

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, чому на Одещині збивати ворожі повітряні цілі у передмісті складніше

Під час прямого 

.

Нагадаємо, сьогодні вночі ворог знов атакував Одещину ударними дронами типу «Shahed-131/136», повторюючи тактику маневрів над житловими і промисловими районами Одеси й передмістя, що створювало реальну загрозу мирним мешканцям, водночас ускладнюючи роботу ППО. Вісімнадцять «шахедів» з двадцяти двох було збито, проте, на жаль, були влучання, внаслідок чого в Одеському районі пошкоджено будівлі рекреаційного об’єкта, постраждалих немає.

Юрій Ігнат розповів, що нищити усі безпілотники, якими ворог атакує з півдня, зокрема з окупованого Криму, а також з Приморсько-Ахтарська – складно, і, зазвичай, вони таки завдають ударів. Цього разу ворожі «шахеди» були запущені з Балаклави.

«Одеса, ще раз хочу наголосити, розташована на узбережжі Чорного моря, густонаселене місто, яке фактично на межі знаходиться узбережжя, великі будинки, інфраструктура. Тому розташування протиповітряної оборони саме в Одеському регіоні побудовано так, що не завжди вдається перехоплювати і безпілотники, і ракети на підступах до самого міста. Це спричинено його географічним розташуванням», — пояснив речник Повітряних сил ЗСУ.

Також він наголосив, що мешканцям зокрема Одещини слід не нехтувати сигналами повітряної тривоги, а особливо ті, хто мешкає в панельних будинках, мають спускатися в укриття:

«Знову атаковано Одещину, той регіон,  де нещодавно «шахед» зробив трагедію для багатьох сімей, один єдиний «шахед», який влучив в панельний будинок може спричиняти такі наслідки. Щоразу повторюю це для мешканців зокрема і Одещини, що якщо бачите, що тривога дійсно реальна, і летить у ваш бік засіб повітряного нападу, панельні будинки як мінімум повинні взяти це до уваги і все ж таки десь спуститися в укриття».

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що саме через таке географічне розташування, аби захистити мешканців, протиповітряна оборона вимушена працювати безпосередньо з міста:

«Саме приморське місто Одеса фактично на лінії узбережжя знаходиться, і це ускладнює роботу протиповітряної оборони, безпосередньо з міста доводиться працювати нашим засобам, щоб захистити людей».

Підготувала Амєлія МИЙНОВА



Загрузка...