Винороби Одещини привезли шість нагород з престижного конкурсу у Німеччині

Винороби Одещини привезли шість нагород з престижного конкурсу у Німеччині

З 20 по 25 лютого у місті Нойштадт-ан-дер-Вайнштрасе  (Німеччина) проходив міжнародний дегустаційний конкурс MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 – 34-та Grand International Wine Award. Захід зібрав понад 250 міжнародних експертів, виноробів, журналістів та впливових людей, щоб оцінити найкращі вина з усього світу. Про участь українських виноробів та досягнуті ними результати розповіли журналісти Drinks+, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Ми раді зазначити, що в журі цього року було четверо українок, троє з яких представляли Drinks+ і Wine Travel Awards. Але навіть більше ми, як інсайдери, тішимося можливістю привітати українських виноробів, які здобули нагороди на цьому престижному міжнародному конкурсі», –  написали репортери.

Отже, п’ять нагород на конкурсі MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 отримала виноробня SHABO Family Wineryз Білгород-Дністровського району:

  • SHABO Limited Edition Muscat Ottonel натурально напівсолодке 2021 – золото (91 бал); 
  • SHABO Reserve Cabernet 2022 – золото (91 бал);
  • SHABO Grande Reserve Cabernet-Merlot 2022 – золото (90 балів);
  • SHABO Limited Edition Каберне-Мерло 2022 (кахетинська технологія) – срібло (89 балів);
  • 2022 Shabo Grande Reserve Cabernet-Merlot 2022 — Best of Show Ukraine. 

SHABO Family Winery продовжує більш ніж 2000-літні традиції виноробства. Заснована виробня у 2003 році. За 20 років компанія подолала шлях від найстарішого українського винзаводу в селі Шабо до однієї з найкращих українських виноробних компаній, що виробляє тихі та ігристі вина, а також бренді та виноградну горілку. 

Компанія має 1200 га доглянутих і гарних виноградників, де вирощує першокласні європейські та міжнародні сорти, а також унікальний автохтон Тельті-Курук (SHABO належать єдині власнокореневі ділянки цього сорту в Україні).

Одещину на конкурсі також представляла виноробня Odesos Winery –    молода виноробня, розташована в місті Одеса, серці одного з найбільших виноробних регіонів України. Odesos вважається першою в країні міською виноробнею. Винороби компанії експериментують із особливими технологіями, такими, наприклад, як альтернативна витримка вина. Працюють з європейськими сортами винограду — Каберне Совіньон, Мерло, Совіньйон Блан, Рислінг і Шардоне. 

Додому представники компанії теж повернулися не з пустими руками. Нагороду на MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 ODESOS WINERY отримала за виноOdesos Cabernet Sauvignon Reserve 2021. Журі вирішило, що це вино варте 90 балів, тобто золота.  

Серед учасників з України була також виноробня Château Chizay (Закарпаття). Підприємство засноване в 1995 році, розташоване на місці старого виноробного заводу XVII століття, посеред виноробної долини під назвою Чизай. Château Chizay належать 272 га надзвичайно гарних і доглянутих виноградників, а ще – великий виноробний комплекс, що складається з сучасної виноробні, дегустаційного залу, музею історії вина, гарного ресторану та міні-готелю. 

З MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 CHATEAU CHIZAY привезли дві нагороди: 

  • Біле десертне вино «Троянда Карпат» 2021 (витримка 24 місяці) – золото (91 бал); 
  • Червоне десертне вино «Троянда Карпат» (новий реліз) – срібло (88 балів). 

Фахівці зазначають, що легендарна «Троянда Карпат» – одне з фірмових вин Château Chizay.  

Всі три виноробні, що отримали нагороди, візьмуть участь у виставці ProWein 2024 у Дюссельдорфі (Німеччина) 10-12 березня 2024 року. 

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...