Хлопчик, який отримав опіки тіла під час пожежі в житловому будинку Одеси, був дома сам

Хлопчик, який отримав опіки тіла під час пожежі в житловому будинку Одеси, був дома сам

Нагадаємо, вчора ввечері у Пересипському районі Одеси, на вулиці Академіка Заболотного, сталася пожежа у квартирі п’ятиповерхового житлового будинку. На жаль, під час пожежі постраждав хлопчик 2019 року народження, якого каретою швидкої медичної допомоги з опіками 35% тіла в тяжкому стані госпіталізовано до медзакладу.

У головному управлінні Національної поліції в Одеській області повідомили, що щодо пожежі та травмування малюка на спецлінію «102» звернулися небайдужі місцеві мешканці, які крім поліцейських викликали вогнеборців та швидку медичну допомогу, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

 Медики госпіталізували хлопчика до лікарні з термічними опіками тіла та дихальних шляхів. Він у важкому стані.

Правоохоронці з’ясували, що приблизно за годину до пожежі мати залишила маленького сина самого вдома за переглядом мультфільмів, а сама пішла до крамниці. Через деякий час вона з вулиці помітила у вікні квартири полум’я та дим, повернувшись додому, забрала дитину з палаючої оселі та вибігла на вулицю.

Попередньо, пожежа настала в результаті дитячих пустощів з вогнем. Зазначається, що точна причина виникнення пожежі буде встановлена за результатами експертизи.

Слідчі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за статтею 166 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. За скоєне жінці загрожує обмеження або позбавлення волі від двох до пʼяти років.

Правоохоронці закликали батьків не залишати маленьких дітей без нагляду і тримати сірники, запальнички та інші легкозаймисті предмети та речовини у недоступному для них місці.

«Пам’ятайте: недогляд за малечею може призвести до тяжких, непоправних наслідків», – наголосили поліцейські.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне, ГУНП в Одеській області

Джерело: yug.today



Загрузка...