Гості будуть в захваті: три апетитні страви, які варто приготувати на Різдво(фото)

Гості будуть в захваті: три апетитні страви, які варто приготувати на Різдво(фото)

У дні святкування Різдва Христового дім наповнюється ароматами страв, а стіл стає місцем зустрічі всієї родини.

Окрім обрядової куті, на святковій вечері є ще кілька страв, які створюють настрій достатку, тепла й роблять Різдво по-справжньому незабутнім для гостей.

Gazeta.ua ділиться трьома рецептами гарячих м'ясних страв, від яких гості будуть в захваті.

Качині ніжки зі сливами в пиві

 
Качині ніжки зі сливами в пиві: рецепт
Качині ніжки зі сливами в пиві: рецепт 

Справжня святкова магія на вашому різдвяному чи новорічному столі. Ніжна та соковита качка, з легкою медово-імбирною ноткою - ідеальна страва до святкового столу.

Інгредієнти:

Качині ніжки - 6 шт;

Сливи тверді - 10 шт;

Пиво темне - 200 мл;

Розмарин - 3 гілочки;

Сіль, перець - за смаком;

Спеції для птиці - 1 ч.л;

Перець чилі - 1 шт.

Для соусу:

Імбир - 4 см;

Мед - 2 ст.л;

Олія - 2 ст.л.

Як приготувати

Мʼясо зачистити від зайвого жиру. Додати сіль, перець, спеції та влити 1 ст.л олії. Рівномірно змастити маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватись мінімум 30 хвилин, можна довше.

Соус:

Натріть імбир на дрібній тертці. Змішайте з медом та олією до однорідності. За потреби, мед можна замінити на коричневий цукор.

Сливи розріжте навпіл і дістаньте кісточку.

Викладіть у форму качку, сливи( покладіть половину слив, а іншу частину коли відкриєте фольгу розмарин та Чилі. Змастіть качку соусом. Залийте пивом.

Закрийте форму пергаментом, а потім міцною фольгою, щільно загерметизуйте краї.

Запікати при 180 градусах 1 годину 30 хвилин. Потім зніміть фольгу та пергамент і допікайте ще 20-25 хвилин при 220, щоб утворилася красива глянцева шкірка.

Ідеальна рулька з хрусткою картоплею

 
Ідеальна рулька з хрусткою картоплею
Ідеальна рулька з хрусткою картоплею 

Запечена картопля, яка залишається хрусткою, і соковита рулька з медово-гірчичним маринадом - ідеальний дует для святкового столу.

Інгредієнти

Свиняча рулька - 1,5-2 кг

Картопля - 6-8 шт.

Мед - 2 ст. л.

Гірчиця - 2 ст. л.

Лимонний сік - 2 ст. л.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Паприка - 1 ч. л.

Розмарин, чебрець - по 1 ч. л.

Часник - 5 зубчиків

Сіль, перець - на смак

Сіль, паприка, сушений часник по 1 ч. л., оливкова олія 2 ст. л., перець на смак - для картоплі

Лавровий лист та духмяний горошок, сіль - для варіння

Як приготувати

Помістіть рульку у холодну воду, додайте лавровий лист, перець, сіль та варіть 1,5-2 години до м'якості. Трохи охолодіть.

Маринад: у мисці змішайте мед, гірчицю, лимонний сік, оливкову олію, подрібнений часник, паприку, розмарин, чебрець, сіль та перець.

Замаринуйте рульку. Обмажте відварену рульку маринадом та залиште її на 20-30 хвилин для просочення.

Наріжте картоплю великими шматками (кружальцями або четвертинками). Змішайте її з оливковою олією, паприкою, сіллю, сушеним часником.

Зберіть страву на деко. Застеліть деко пергаментом або фольгою. Змастіть олією. Викладіть картоплю по краях дека. Щоб картопля залишалася хрусткою, попередньо підсушіть її у духовці 10 хвилин при 200°C. Після - розмістіть мʼясо по центру.

Запікайте рульку з картоплею. Полийте страву залишками маринаду та запікайте в духовці 30-40 хвилин при 200°C, поки рулька не стане золотистою, а картопля не підрум'яниться.

За 10 хвилин до готовності змастіть рульку та картоплю соками, що утворилися під час запікання.

Реберця з ананасом

Соковиті, розкішні з індивідуальним смаком - ідеальний рецепт, який стане справжнім шедевром вашого столу

Інгредієнти

ребра - 1.5 кг

копчена паприка - 1/2 ч. л

сухий часник - 1/2 ч. л.

коріандр мелений - 1/2 ч. л.

улюблені спеції для свинини - 1 ч. л.

чілі - 1/2 ч. л.

сіль - 2 ч. л.

соєвий соус-3 ст.л.

гірчиця -1 ч.л.

мед - 3 ст.л.

ананас - 1 середній

Як приготувати

Зʼєднуємо всі сухі спеції, далі робимо глазур з соєвого соусу, гірчиці і 1ст. л меду.

Маринуємо ребра. Зачищаємо ананас, змащуємо 2 ст. л. меду та приправляємо чілі. Обгортаємо ананас ребрами, накриваємо фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку 160 градусів і готуємо 1,5 год. Потім знімаємо фольгу і готуємо при 200 градусів ще приблизно 15-20 хвилин.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...