Гості будуть в захваті: три апетитні страви, які варто приготувати на Різдво(фото)
У дні святкування Різдва Христового дім наповнюється ароматами страв, а стіл стає місцем зустрічі всієї родини.
Окрім обрядової куті, на святковій вечері є ще кілька страв, які створюють настрій достатку, тепла й роблять Різдво по-справжньому незабутнім для гостей.
Gazeta.ua ділиться трьома рецептами гарячих м'ясних страв, від яких гості будуть в захваті.
Качині ніжки зі сливами в пиві

Справжня святкова магія на вашому різдвяному чи новорічному столі. Ніжна та соковита качка, з легкою медово-імбирною ноткою - ідеальна страва до святкового столу.
Інгредієнти:
Качині ніжки - 6 шт;
Сливи тверді - 10 шт;
Пиво темне - 200 мл;
Розмарин - 3 гілочки;
Сіль, перець - за смаком;
Спеції для птиці - 1 ч.л;
Перець чилі - 1 шт.
Для соусу:
Імбир - 4 см;
Мед - 2 ст.л;
Олія - 2 ст.л.
Як приготувати
Мʼясо зачистити від зайвого жиру. Додати сіль, перець, спеції та влити 1 ст.л олії. Рівномірно змастити маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватись мінімум 30 хвилин, можна довше.
Соус:
Натріть імбир на дрібній тертці. Змішайте з медом та олією до однорідності. За потреби, мед можна замінити на коричневий цукор.
Сливи розріжте навпіл і дістаньте кісточку.
Викладіть у форму качку, сливи( покладіть половину слив, а іншу частину коли відкриєте фольгу розмарин та Чилі. Змастіть качку соусом. Залийте пивом.
Закрийте форму пергаментом, а потім міцною фольгою, щільно загерметизуйте краї.
Запікати при 180 градусах 1 годину 30 хвилин. Потім зніміть фольгу та пергамент і допікайте ще 20-25 хвилин при 220, щоб утворилася красива глянцева шкірка.
Ідеальна рулька з хрусткою картоплею

Запечена картопля, яка залишається хрусткою, і соковита рулька з медово-гірчичним маринадом - ідеальний дует для святкового столу.
Інгредієнти
Свиняча рулька - 1,5-2 кг
Картопля - 6-8 шт.
Мед - 2 ст. л.
Гірчиця - 2 ст. л.
Лимонний сік - 2 ст. л.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Паприка - 1 ч. л.
Розмарин, чебрець - по 1 ч. л.
Часник - 5 зубчиків
Сіль, перець - на смак
Сіль, паприка, сушений часник по 1 ч. л., оливкова олія 2 ст. л., перець на смак - для картоплі
Лавровий лист та духмяний горошок, сіль - для варіння
Як приготувати
Помістіть рульку у холодну воду, додайте лавровий лист, перець, сіль та варіть 1,5-2 години до м'якості. Трохи охолодіть.
Маринад: у мисці змішайте мед, гірчицю, лимонний сік, оливкову олію, подрібнений часник, паприку, розмарин, чебрець, сіль та перець.
Замаринуйте рульку. Обмажте відварену рульку маринадом та залиште її на 20-30 хвилин для просочення.
Наріжте картоплю великими шматками (кружальцями або четвертинками). Змішайте її з оливковою олією, паприкою, сіллю, сушеним часником.
Зберіть страву на деко. Застеліть деко пергаментом або фольгою. Змастіть олією. Викладіть картоплю по краях дека. Щоб картопля залишалася хрусткою, попередньо підсушіть її у духовці 10 хвилин при 200°C. Після - розмістіть мʼясо по центру.
Запікайте рульку з картоплею. Полийте страву залишками маринаду та запікайте в духовці 30-40 хвилин при 200°C, поки рулька не стане золотистою, а картопля не підрум'яниться.
За 10 хвилин до готовності змастіть рульку та картоплю соками, що утворилися під час запікання.
Реберця з ананасом
Соковиті, розкішні з індивідуальним смаком - ідеальний рецепт, який стане справжнім шедевром вашого столу
Інгредієнти
ребра - 1.5 кг
копчена паприка - 1/2 ч. л
сухий часник - 1/2 ч. л.
коріандр мелений - 1/2 ч. л.
улюблені спеції для свинини - 1 ч. л.
чілі - 1/2 ч. л.
сіль - 2 ч. л.
соєвий соус-3 ст.л.
гірчиця -1 ч.л.
мед - 3 ст.л.
ананас - 1 середній
Як приготувати
Зʼєднуємо всі сухі спеції, далі робимо глазур з соєвого соусу, гірчиці і 1ст. л меду.
Маринуємо ребра. Зачищаємо ананас, змащуємо 2 ст. л. меду та приправляємо чілі. Обгортаємо ананас ребрами, накриваємо фольгою і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку 160 градусів і готуємо 1,5 год. Потім знімаємо фольгу і готуємо при 200 градусів ще приблизно 15-20 хвилин.
Джерело: Gazeta.ua






