Найкращі продукти грудня: чим збагатити раціон, щоб мати міцний імунітет(фото)

Найкращі продукти грудня: чим збагатити раціон, щоб мати міцний імунітет(фото)

У грудні організм потребує більше вітамінів, щоб захиститися від вірусів. Саме тому зимовий раціон варто наповнити продуктами, які природно підсилюють імунітет: стимулюють вироблення антитіл, насичують вітаміном С, підтримують мікробіом і допомагають організму протистояти сезонним застудам.

Gazeta.ua розповість, що варто додати до меню в грудні, щоб зміцнити імунітет і бути енергійними всю зиму.

Найкращі продукти грудня для міцного імунітету

Апельсини та мандарини

 
Мандарини
Мандарини 

Мають високу концентрацію вітаміну С - основного антиоксиданту, що підсилює імунітет, прискорює відновлення після застуди та допомагає організму боротися з вірусами.

Також містять флавоноїди, які зміцнюють судини й покращують всмоктування вітамінів.

Квашена капуста

Це природний пробіотик, який покращує роботу кишківника, а саме мікробіом відповідає за 70% імунітету. Містить також вітамін С та корисні органічні кислоти, які пригнічують патогенні бактерії.

Часник

Цей овоч містить аліцин - потужну речовину з противірусною та антибактеріальною дією. Регулярне споживання часнику зменшує частоту застуд і підтримує серцево-судинну систему.

Імбир Покращує кровообіг, зігріває, знімає запалення та зміцнює природний захист організму.

Імбирний чай під час зимових холодів діє як природний тонік.

Буряк

 
Буряк
Буряк 

Багатий на антиоксиданти, фолієву кислоту й природні нітрати, що покращують роботу судин і підтримують енергію.

Допомагає печінці виводити токсини і цим зменшує навантаження на імунну систему.

М'ята та меліса

 
Чай з м'ятою
Чай з м'ятою 

Чай з м'яти та меліси заспокоюють нервову систему, а хронічний стрес - один з головних ворогів імунітету. Теплі трав'яні напої підтримують водний баланс і зігрівають у холодну пору.

Мед

Має природні ферменти, антиоксиданти й антибактеріальні властивості. Добре поєднується з лимоном та імбиром, підсилюючи їхній ефект для імунітету.

Лосось, скумбрія, оселедець

Ця риба містить омега-3 жирні кислоти, які зменшують запалення, підтримують серце, мозок і клітинний імунітет.

Також є джерелом вітаміну D, якого взимку дуже не вистачає.

Горіхи та насіння

 
Насіння
Насіння 

Мигдаль, волоські горіхи, насіння гарбуза й соняшника дають магній, цинк та вітамін Е - три ключові мікроелементи для імунітету.

Додають енергії й покращують роботу нервової системи.

Яблука

Мають пектин, який покращує травлення та живить корисні бактерії. Вітаміни групи В та антиоксиданти підтримують клітинний захист.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...