Цей джем з лимонів та апельсинів затьмарить магазинний: готується супер-швидко
Домашній цитрусовий джем - це яскравий смак, натуральний склад і аромат, якого не знайти в магазинних аналогах. Лимони та апельсини ідеально поєднуються, утворюючи густий, сонячний джем, який чудово смакує з тостами, випічкою чи теплим чаєм.
Рецептом приготування джему, який затьмарить магазинний, ділиться РБК-Україна.
Інгредієнти:
- 3 апельсини
- 2 лимони
- 800 г цукру
- 200 мл води
Як приготувати джем з лимонів та апельсинів
Вимийте цитрусові. За бажанням обшпарте їх окропом. Подрібніть разом зі шкіркою, бо саме вона додає аромату й природних пектинів.
Змішайте інгредієнти. Перекладіть масу в каструлю, додайте воду та цукор.
Варіть. Готуйте на слабкому вогні, помішуючи, доки джем не загусне. Це займає приблизно 40-60 хвилин. Розлийте в банки. Гарячий джем перелийте у банки. За бажанням ви зможете зробити закрутки, але можна просто поставити баночки джему в холодильник.
Джем виходить густим, ароматним і насиченим. За бажанням додайте імбир, ваніль або дрібку кориці і отримаєте ще більш зимовий, святковий смак.
У холодну пору року цей джем не лише стане чудовою прикрасою сніданку, а й допоможе організму зміцнити імунітет. А ще подарує частинку літа, заховану в баночці, навіть у найпохмуріший день.






