Ідеальні з соусом: Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки

Ідеальні з соусом: Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки

Усі знають класичний рецепт оладок, що готуються на кефірі та смакують з варенням, сметаною, медом або згущеним молоком. А український кулінар Євген Клопотенко запропонував рецепт солоних оладок із гарбузом і часником.

На своєму сайті він покроково розповів, що і як треба робити.

picture
Оладки з гарбузаua.depositphotos.com

"Солоні гарбузові оладки мають нейтральний, м'яко-овочевий смак, тому чудово поєднуються з різними доповненнями. Найпростіший варіант – подати їх із соусом із йогурту, часнику й лимонного соку. Також вони смакують зі сметаною, крем-сиром, хумусом або соусом песто. Для більш вираженого смаку можна додати в тісто 50–70 г натертого твердого сиру", – пояснив кулінар.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбузового пюре;
  • два яйця;
  • 100–150 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • сіль за смаком;
  • ¼ ч. л. чорного перцю;
  • ½ ч. л. копченої паприки;
  • один-два зубчики часнику;
  • 2–3 ст. л. олії для смаження.

Приготування

Спочатку потрібно запекти гарбуз. Тепер потрібно збити блендером пюре.

Додати до гарбуза два яйця, сіль, перець, копчену паприку, вичавлений часник. Все добре перемішати.

Додати 100–150 г борошна й 1 ч. л. розпушувача, перемішавши все до однорідного стану.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії смажити оладки по кілька хвилин з кожного боку. Млинчики мають підрум'янитися.

Готові оладки викласти на паперові рушники, аби позбутися завого жиру та вологи.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...