Рецепт індійського пряного чаю: чудово зігріє взимку
Індійський чай масала - це напій на основі чорного чаю та спецій. Він володіє насиченим пряним смаком, а й має стимулювальні та зігріваючі властивості. Такий напій можна приготувати легко вдома.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Анни Станкевич.
Що відомо про чай
Чай масала - це індійський пряний чай, який готують на основі чорного чаю, спецій, молока та підсолоджувача.
Напій відрізняється насиченим ароматом і пряним смаком, а також має стимулювальні та протизапальні властивості завдяки спеціям.
Потенційні переваги:
- антиоксидантна дія - чорний чай містить поліфеноли, що допомагають зменшувати окислювальний стрес
- покращення травлення - спеції (імбир, кардамон, чорний перець) стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту
- протизапальний ефект - імбир, кориця і гвоздика мають легкий протизапальний вплив
- підвищення імунітету - спеції містять речовини, що можуть підтримувати захисні механізми організму
Важливо знати також про такі обмеження:
- велика кількість цукру зменшує користь напою
- молоко і спеції можуть подразнювати шлунок у людей з гастритом або панкреатитом
- надмірне споживання чаю через кофеїн може викликати безсоння або підвищення тиску
Рецепт чаю масала
Інгредієнти на 2 порції:
- цукор - 1 ст.л
- чорний чай - 1 ст.л
- вода - 300 мл
- молоко - 300 мл
- палички кориці - 2 шт.
- кардамон - 4-5 шт.
- гвоздики - 4-5 шт.
- зірочки бодяну -2 шт.
- мелений імбир - 1/4 ч.л
- кориця мелена - 1/4 ч.л
- духмяний перець - 4 шт.
Спосіб приготування
З'єднайте цукор, чай, спеції та карамелізуйте разом до карамельного кольору цукру. Далі влийте воду, молоко та доведіть до кипіння і на маленькому вогні варіть декілька хвилин.
Процідіть чай через сито і насолоджуйтесь.







