Рецепт індійського пряного чаю: чудово зігріє взимку

Рецепт індійського пряного чаю: чудово зігріє взимку

Індійський чай масала - це напій на основі чорного чаю та спецій. Він володіє насиченим пряним смаком, а й має стимулювальні та зігріваючі властивості. Такий напій можна приготувати легко вдома.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Анни Станкевич.

Що відомо про чай

Чай масала - це індійський пряний чай, який готують на основі чорного чаю, спецій, молока та підсолоджувача.

Напій відрізняється насиченим ароматом і пряним смаком, а також має стимулювальні та протизапальні властивості завдяки спеціям.

Потенційні переваги:

  • антиоксидантна дія - чорний чай містить поліфеноли, що допомагають зменшувати окислювальний стрес
  • покращення травлення - спеції (імбир, кардамон, чорний перець) стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту
  • протизапальний ефект - імбир, кориця і гвоздика мають легкий протизапальний вплив
  • підвищення імунітету - спеції містять речовини, що можуть підтримувати захисні механізми організму

Важливо знати також про такі обмеження:

  • велика кількість цукру зменшує користь напою
  • молоко і спеції можуть подразнювати шлунок у людей з гастритом або панкреатитом
  • надмірне споживання чаю через кофеїн може викликати безсоння або підвищення тиску

Рецепт чаю масала

Інгредієнти на 2 порції:

  • цукор - 1 ст.л
  • чорний чай - 1 ст.л
  • вода - 300 мл
  • молоко - 300 мл
  • палички кориці - 2 шт.
  • кардамон - 4-5 шт.
  • гвоздики - 4-5 шт.
  • зірочки бодяну -2 шт.
  • мелений імбир - 1/4 ч.л
  • кориця мелена - 1/4 ч.л
  • духмяний перець - 4 шт.

Спосіб приготування

З'єднайте цукор, чай, спеції та карамелізуйте разом до карамельного кольору цукру. Далі влийте воду, молоко та доведіть до кипіння і на маленькому вогні варіть декілька хвилин.

Процідіть чай через сито і насолоджуйтесь.

Рецепт індійського пряного чаю: чудово зігріє взимку



Загрузка...