Що приготувати з гарбуза. Шість страв, які зроблять осінь яскравою і смачною(фото)

Що приготувати з гарбуза. Шість страв, які зроблять осінь яскравою і смачною(фото)

Восени настає час гарбуза.

Цей яскравий овоч є справжнім суперфудом. Він містить багато вітамінів, клітковину та антиоксиданти, які підтримують імунітет у холодний сезон.

А ще з гарбуза можна приготувати десятки смачних і корисних страв.

Нутриціолог Ольга Шаєвська поділилась шістьма ідеями, що приготувати з ароматного гарбуза.

"З нього можна приготувати десятки страв: від ніжного супу до корисного десерту. Це ідеї страв з гарбуза, які зроблять осінь яскравою та смачною", - пише Ольга Шаєвська.

У переліку - крем-суп, оладки, хумус, салат.

Чому гарбуз корисно їсти саме восени

Гарбуз багатий на вітамін С та бета-каротин, які допомагають організму боротися з застудами в сезон вірусів.

Вітаміни групи B та повільні вуглеводи дають відчуття ситості та заряд бадьорості у похмурі дні.

Клітковина нормалізує роботу кишківника, що особливо важливо після важких літніх або святкових страв.

Детокс-ефект. Гарбуз допомагає виводити надлишок рідини та токсинів із організму.

Антиоксиданти уповільнюють старіння та підтримують здоровий колір обличчя, що важливо в сезон сухого повітря та нестачі сонця.

Джерело: gazeta



Загрузка...