З'явився перший в Україні вегетаріанський KFC: яке меню
У київському ТРЦ Blockbuster Mall 29 вересня запрацював перший в Україні вегетаріанський ресторан KFC. Меню там повністю складається з рослинних альтернативах до м'яса
У закладі пропонують страви на основі мікопротеїну - інгредієнта з природного гриба, який містить багато білка й клітковини, не має холестерину та виробництво якого має менший вуглецевий слід, ніж м'ясо.
У рецептах використовують також молочні продукти і яйця, тому меню позиціюють як вегетаріанське, а не веганське.
Серед позицій - стріпси Веджі, Веджі бургер, Веджі твістер, салат із веджі-стріпсами та рисбокс із веджі-стріпсами. У бургерах і твістерах їх поєднують з айсбергом, маринованими огірками та соусом, у салаті додають томати, а рисбокс подають із соусом теріякі та кунжутом. Частину страв видають у спеціальному "зеленому" пакуванні.
Новий формат відрізняється й дизайном: замість традиційних червоних елементів у ресторані використали зелений колір та рослинні мотиви. Замість логотипа з куркою розмістили напис "100% смаку. 0% курки".
СЕО франчайзі "Tasty Food" KFC в Україні Аліна Кіптик зазначила, що новий заклад - це не відмова від коріння бренду, а відповідь на глобальний тренд зростання попиту на альтернативні джерела білка.
З нагоди відкриття з 29 вересня до 5 жовтня для гостей діятиме 10% знижка на всі страви вегетаріанського меню та безплатна доставка через Bolt Food.