Мариновані баклажани: швидкий рецепт смачної закуски
Мариновані баклажани виходять ароматними, ніжними та чудово поєднуються як із м’ясними, так і з рибними стравами, а ще стануть відмінним доповненням до святкового столу. Секрет цієї страви полягає у її простоті, адже для приготування вам не знадобляться дорогі чи екзотичні інгредієнти, лише звичайні продукти, які є практично в кожній кухні, про це розповіли на сторінці Буде смачно разом.
Інгредієнти
Приготування
-
Очистьте овочі від шкірки та наріжте кружальцями чи пластинами. Трохи посоліть, щоб вийшла гіркота.
-
На розігрітій сковороді з олією підсмажте баклажани з обох боків до золотистої скоринки. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.
-
У невеликій каструлі з’єднайте воду, оцет, цукор, сіль, спеції (лавровий лист, гвоздику, перець) та 2 ст. л олії. Доведіть до кипіння, після чого дайте маринаду охолонути.
-
У глибоку миску чи банку викладайте шарами обсмажені баклажани, подрібнений часник і зелень.
-
Всі овочі повинні бути повністю вкриті рідиною. Накрийте кришкою та поставте у холодильник.
Найсмачніші баклажани через 3–5 днів маринування, коли вони повністю вберуть аромат спецій. Але багато хто не може втриматися та починає куштувати вже наступного дня та це теж чудовий варіант.
Поради
-
Якщо ви хочете отримати дієтичніший варіант, можна не смажити баклажани, а запекти їх у духовці та змастити невеликою кількістю олії.
-
Для пікантнішого смаку додайте кілька шматочків гострого перцю чилі.
-
Закуску можна зберігати у холодильнику до двох тижнів.
Мариновані баклажани — це універсальна страва, яка може стати як легким перекусум, так і гарною закускою для святкового застілля. Спробуйте цей простий рецепт і ви відкриєте для себе новий улюблений спосіб приготування «синеньких».