Деруни по-новому: рецепт із ніжним соусом, що здивує кожного
Деруни - традиційна українська страва з тертої картоплі, яку легко приготувати вдома. Ділимось також простим способом приготування ніжного соусу, що вдало підкреслить смак страви.
Про це повідомляє посилання на YouTube-канал фудблогерки Марії Макарчук.
Рецепт дерунів з соусом
Інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- часник - 3 зубки
- яйця - 4 шт.
- борошно - 4 ст. л з гіркою
- сіль та перець
- олія - для смаження
Для соусу знадобиться:
- кисломолочний сир - 300 г
- сметана - 150 г
- фета (за бажанням) - 100 г
- кріп
Спосіб приготування
Почистіть всі овочі та натріть. Додайте у миску з натертими овочами яйця, часник, спеції, борошно та перемішайте.
Приготування смачних дерунів (фото: кадр з відео)
На розігріту сковорідку влийте олію та викладіть смажитись деруни. Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки.
Приготування смачних дерунів (фото: кадр з відео)
Для соусу до сиру додайте сметану, фету, кріп та спеції. Ретельно перемішайте у соус готовий.
Викладіть на тарілку деруни, зверху змастіть соусом і можна їсти.
Смачні деруни з соусом (фото: кадр з відео)