Заливаємо корж кремом і отримуємо освіжаючий літній десерт: найпростіший тортик (РЕЦЕПТ)
Літо вже закінчується, однак спека все ще не відпускає. Тепер поділимось рецептом освіжаючого літнього десерту.
Інгредієнти:
-
Масло вершкове - 50 г
-
Цукор - 50 г
-
Сіль - 1 дрібка
-
Яйця - 2 шт
-
Борошно - 200 г
-
Розпушувач - 1 ч. л.
Для сметанного шару:
-
Сметана - 500 г
-
Цукор - 120 г
-
Ванільний цукор - 1 пакетик
-
Желатин швидкорозчинний - 10 г
-
Холодна вода - 70 мл
-
Полуниця свіжа - 300 г
Спосіб приготування:
-
Масло розтоплюємо та змішуємо з цукром та дрібкою солі. Додаємо в цю масу 2 яйця, гарно перемішуємо.
-
Просіюємо туди розпушувач та борошно. Замішуємо липке тісто.
-
Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Робимо виделкою кілька проколів. Випікаємо 15-20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 °С.
-
Поки тісто випікається, для крему желатин заливаємо холодною водою. Перемішуємо та залишаємо.
-
Окремо сметану змішуємо з цукром та ванільним цукром. Коли желатин набухне, розтоплюємо його в мікрохвильовці, на це піде приблизно 25 секунд.
-
Додаємо розтоплений желатин до сметани. Швидко перемішуємо та додаємо нарізану полуницю.
-
На охололий корж виливаємо крем. Ставимо в холодильник до повного застигання.