Дві українські каші увійшли до рейтингу найсмачніших у світі

Дві українські каші увійшли до рейтингу найсмачніших у світі

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу.

Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, йдеться на їхній сторінці в Instagram.

На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпатському регіоні. Таким чином, українська страва обійшла італійську поленту, яка опинилася на 11-му місці.

Четверте місце займає румунська каша - Taci și Înghite (Замовкни та ковтай) або, як її ще називають Мамалига шарами. Це поєднання кукурудзяної каші, солоного сиру, копченої м'ясної нарізки та яєчні.

На третьому місці рейтингу - еларджі (від груз. ელარჯი) - кукурудзяна каша з додаванням великої кількості сиру. Страва національної грузинської кухні, що походить із регіону Самегрело. Вариться на воді або (не традиційно для Грузії) молоці.

Друге місце займає традиційна філіппінська каша Arroz caldo. Це іспанський термін, що означає "бульйонний рис". Він походить від іспанської страви arroz caldoso. У філіппінській кухні його готують із рисової та курячої каші, рясно настояної на імбирі та прикрашеної підсмаженим часником, цибулею та чорним перцем.

На першому місці рейтингу - каша Бубур-аям, яку традиційно готують в Індонезії. Вона являє собою густу рисову кашу, рясно заправлену курятиною, а також набором додаткових інгредієнтів - зазвичай, рубаним яйцем, цибулею, зеленню, крупуком, абоном, різними приправами. Страва користується особливою популярністю на Яві, де є одним з головних кулінарних спеціалітетів. Має деяке поширення за межами Індонезії: в ряді інших країн Південно-Східної Азії, а також в Нідерландах - колишній метрополії Індонезії.

Також у списку є українське традиційне коливо. Каша посіла 30 місце рейтингу. Це ритуальна страва зі злаків з солодкою підливою (ситою), що подається першою на поминальному обіді. Різні види колива об'єднує традиція споживання, це - спільна страва, яку учасники поминального обіду їдять по черзі на початку трапези.



Загрузка...