Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками

Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками

Якщо хочеться чогось смачного, корисного й водночас швидкого - рис з овочами та креветками стане ідеальним вибором. Ця страва не потребує годин біля плити, але вражає смаком.

Смачно, яскраво, поживно - і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.

Рис з овочами та креветками

Інгредієнти:

Рис (будь-який) - 200 г;

Креветки або курка - 500 г;

Перець солодкий різнокольоровий - 3 шт;

Часник - 4 зубчики;

Помідор- 1-2 шт;

Для соусу:

Вершки 20% - 500 мл;

Бульйон овочевий, рибний або курячий - 400 мл;

Томатна паста - 6 ст. л;

Паприка - 1 ч.л;

Сушений базилік - 1 ч.л;

Сушена або свіжа петрушка;

Сіль, перець за смаком;

Тертий сир за бажанням;

Як приготувати

У форму для запікання викладіть промитий рис, краще замочити на 1 годину або на ніч, креветки, помідор, часник та солодкий перець.

Змішати для соусу вершки, бульйон, томатну пасту та спеції.

Вилити соус у форму, все добре перемішати. За бажанням можна посипати сиром.

Запікати у розігрітій духовці при 180°C (режим з обдувом) приблизно 1 годину, до золотистої скоринки й готовності рису.

Замість креветок можна додати мʼясо чи рибу. Будь-який варіант буде смачним.



Загрузка...