Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками
Якщо хочеться чогось смачного, корисного й водночас швидкого - рис з овочами та креветками стане ідеальним вибором. Ця страва не потребує годин біля плити, але вражає смаком.
Смачно, яскраво, поживно - і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.
Рис з овочами та креветками
Інгредієнти:
Рис (будь-який) - 200 г;
Креветки або курка - 500 г;
Перець солодкий різнокольоровий - 3 шт;
Часник - 4 зубчики;
Помідор- 1-2 шт;
Для соусу:
Вершки 20% - 500 мл;
Бульйон овочевий, рибний або курячий - 400 мл;
Томатна паста - 6 ст. л;
Паприка - 1 ч.л;
Сушений базилік - 1 ч.л;
Сушена або свіжа петрушка;
Сіль, перець за смаком;
Тертий сир за бажанням;
Як приготувати
У форму для запікання викладіть промитий рис, краще замочити на 1 годину або на ніч, креветки, помідор, часник та солодкий перець.
Змішати для соусу вершки, бульйон, томатну пасту та спеції.
Вилити соус у форму, все добре перемішати. За бажанням можна посипати сиром.
Запікати у розігрітій духовці при 180°C (режим з обдувом) приблизно 1 годину, до золотистої скоринки й готовності рису.
Замість креветок можна додати мʼясо чи рибу. Будь-який варіант буде смачним.