Томлена баранина, яка тане у роті: рецепт розкішної страви
Цей рецепт ідеально підійде для святкової вечері, недільного обіду чи особливої зустрічі. Готувати баранину не складно та як це зробити розповіла фудблогерка Meliz Berg.
Інгредієнти
Приготування
-
Розігрійте духовку до 200°C з конвекцією (220°C у звичайному режимі).
-
Добре змастіть шматок баранини оливковою олією.
-
Щедро приправте сіллю та меленим чорним перцем з усіх боків, включаючи нижню частину.
-
У вогнетривку форму викладіть «подушку» з цибулі, часнику, лаврового листя, розмарину та чебрецю. Збризніть овочі олією.
-
Покладіть баранину зверху на овочеву основу.
-
Запікайте 30 хв без накриття — це дасть золотисту скоринку.
-
Вийміть форму, обережно додайте 500 мл гарячого курячого бульйону.
-
Щільно накрийте форму фольгою чи кришкою.
-
Зменште температуру до 160°C з конвекцією (180°C без неї) і томіть 4 години.
-
Не відкривайте духовку, не поливайте м’ясо — дайте мʼясу спокій.
-
Після 4 годин зніміть фольгу та готуйте ще 30 хв без накриття, щоб утворилася апетитна скоринка.
-
Дістаньте м’ясо з духовки, накрийте фольгою та залиште відпочивати на 30 хв. Це дасть м’ясу «перерозподілити» соки — страва буде ще соковитішою.
Подача
-
Традиційно: з картопляним пюре, запеченими овочами чи булгуром.
-
Східний акцент: з рисом, хумусом, м’ятним йогуртом і лавашем.
-
Ніжно та легко: з овочевим салатом, зеленим горошком та соусом із м’яти.
Поради
-
Якщо немає курячого бульйону — замініть на овочевий чи додайте воду з ложкою вершкового масла.
-
М’ясо після приготування можна легко розділити на волокна — ідеально для подачі на бутербродах або у лаваші.
-
Залишки баранини чудово зберігаються у холодильнику 3–4 дні чи їх можна заморозити.