Три літні напої, які освіжать у спеку: що приготувати цього сезону(фото)

Три літні напої, які освіжать у спеку: що приготувати цього сезону(фото)

У спекотні літні дні особливо хочеться чогось прохолодного й освіжаючого.

Спробуйте власноруч приготувати натуральні напої, які не лише втамовують спрагу, а й дарують енергію.

Gazeta.ua публікує три напої, які варто спробувати цього сезону.

Полуничний лимонад з м'якушем

 
Полуничний лимонд з м'якушем
Полуничний лимонд з м'якушем 

Якщо любите полуницю - обов'язково спробуйте.

Інгредієнти:

Полуниця - 300-400 г;

Лимон - 1-2 шт;

Цукор або сироп - 100 г;

Окроп - 100 мл;

Льод - 300-400 г;

Мʼята;

Сильногазована вода - 600 мл.

Як приготувати

Цукор розчинити в окропі.

Полуницю очистити. Лимон очистити від цедри та кісточок. Порізати на шматочки.

Збити полуницю та лимон із сиропом у блендері.

В графік викласти лід, додати пюре з полуниці, м'яту (поплескати по ній руками для аромату), залити все газованою водою.

Персикове беліні

 
Персикове беліні
Персикове беліні 

Це класичний італійський коктейль, легкий, ігристий та надзвичайно ароматний. Має божественний смак у спекотний день.

Інгредієнти

1 пакет заморожених персиків

1-1/2 склянки персикового соку

2 ч. л. ложки лимонного соку або за смаком

1 ст. л. меду або за смаком

1 пляшка (750 мл) охолодженого ігристого вина

скибочки свіжих персиків для прикраси (за бажанням)

Як приготувати

Помістіть заморожені персики, персиковий сік, лимонний сік та мед у чашу високошвидкісного блендера. Збивайте до однорідної суміші. Якщо суміш занадто густа, додайте більше персикового соку за потреби.

Налийте у 5 або 6 келихів для шампанського, наповнюючи кожен приблизно на 1/2.

Налийте ігристе вино поверх персикової суміші в кожен келих, наповнюючи їх трохи нижче верху. Обережно перемішайте кожен беліні. Прикрасьте скибочкою персика, якщо бажаєте. Подавайте негайно.

Полунична сангрія

 
Полунична сангрія
Полунична сангрія 

Освіжаюча літня сангрія зі свіжим полуничним смаком.

Інгредієнти

1 пляшка (750 мілілітрів) білого вина

½ склянки полуничного шнапсу

¼ склянки білого цукру

2 склянки нарізаної полуниці

лід

6 цілих полуниць для прикраси

Як приготувати

Змішайте вино, полуничний шнапс і цукор у великому глечику. Помішуйте, доки цукор не розчиниться. Додайте нарізану полуницю та поставте в холодильник на 2-3 години.

Перемішайте з льодом та прикрасьте цілими полуницями перед подачею.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...