Ліниві голубці з молодої капусти: рецепт швидкої і дуже смачної страви
Сезон молодої капусти вже відкрито. Якщо салатами ви вже наласувалися, то пора підійти вже до основних страв, де головуватиме цей овоч. Перше, що спадає на думку, - голубці. Але не традиційні, і ліниві. З молодою капустою, ця страва буде готова майже миттєво.
Підготували рецепт лінивих голубців від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Інгредієнти
-
125 г рису
-
250 г води
-
1 цибуля
-
1 морква
-
50-70 г вершкового масла
-
½ качана капусти (маленької)
-
500 г фаршу телячого або асорті
-
½ ч. л. коріандру меленого
-
400 г томатів (у власному соку)
-
200 г сметани
-
2-3 ст. л. соняшникової олії
-
сіль та перець до смаку
Приготування
-
Добре промийте рис та залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2. Злегка підсоліть і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин. Рис дійде до готовності.
-
Готуємо овочі. Цибулину наріжте дрібними кубиками. Морквину натріть на великій тертці, капусту наріжте дрібно ножем.
-
На пательні розтопіть вершкове масла. Покладіть цибулю і припустіть до м'якості та прозорості. Додайте моркву і тушкуйте кілька хвилин. Потім додайте капусту і тушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
-
У великій посудині змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші коріандр.
-
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці. Форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.
-
Готуємо соус. З'єднайте нарізані томати у власному соку ат сметану. Додайте сіль і перець. Добре перемішайте.
-
Цією заправкою залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 45-50 хвилин.
- Джерело: tsn.ua