В Україні – сезон кавунів: як законсервувати улюблену ягоду з медом на зиму
В Україні розпочався сезон кавунів – соковитих, солодких і напрочуд смачних літніх ягід. Щоб насолоджуватися цим смаком не лише в серпні, пропонуємо законсервувати кавуни на зиму за простим рецептом.
Пропонуємо рецепт зимової заготівлі з кавунами з додаванням меду. Це поєднання смаків просто бомбічне.
Для приготування консервованих кавунів із медом вам знадобляться такі інгредієнти:
- кавун – 400 грамів;
- мед – 20 грамів;
- цукор – 1 столова ложка;
- сіль – 10 грамів;
- оцет 9% – 30 грамів;
- вода – 500 мілілітрів.
Кавун слід ретельно вимити та нарізати скибками. Потім викласти в стерилізовані банки й залити окропом до горлечка, залишивши на 15 хвилин.
Після цього воду злити, додати до неї сіль, цукор, мед і оцет, довести до кипіння та знову розлити по банках.
Консервацію слід закрутити, перевернути догори дном, тепло вкутати й дочекатися охолодження. Зберігати такі солодкі кавуни варто у прохолодному місці.
Нехай вам смакує!