Огірки по-корейськи на зиму: простий рецепт пікантного салату
Сезон огірків у розпалі, тож варто подбати про смачні закуски на зиму. З огірків та моркви можна приготувати пікантний салат. Страва виходить смачною, ароматною та не надто гострою. Для рецепта підходять і перерослі огірки. Огірки по-корейськи. Фото з відкритих джерел Для приготування закуски потрібно: огірки — 2 кг, морква — 500 г, часник — 1 головка, цукор — 100 г, сіль — 50 г, приправа для моркви по-корейськи — 20 г, оцет 9% — 100 мл, олія — 100 мл. Приготування: покрокова інструкція 1. Огірки потрібно ретельно вимити та замочити на 1 годину. Потім нарізати за бажанням — соломкою чи кружальцями. Для нарізання можна використовувати фігурний ніж. Якщо огірки переросли, то варто видалити насіння та грубу шкірку. 2. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Якщо такої немає, можна використати звичайну велику терку. Підготовлену моркву потрібно трохи посолити та пом'яти (сіль використовувати із загальної кількості, вказаної в рецепті).
3. Приготувати маринад — змішати пропущений через прес часник, сіль, цукор, оцет, олію та приправу для корейської моркви.
4. Отриманим маринадом залити овочі та залишити на 1,5-2 години (можна на ніч).
5. Простерилізувати банки та кришки зручним способом. Кришки достатньо прокип'ятити 3 хвилини, а банки можна стерилізувати у духовці чи парою.
6. Салат проварити 15 хвилин, періодично помішуючи.
7. Готовий салат розкласти в банки, залити маринадом та закрутити кришками.
Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання.
Такий салат можна зберігати у прохолодному місці.