Що приготувати із залишків зі святкового столу? Ідеї, щоб нічого не викидати
Після святкування Великодня холодильник часто "тріщить" від смаколиків, а господині не знають, як вдало використати залишки. Існують способи, які допоможуть перетворити паску, крашанки та шинку на нові апетитні страви.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про продукти, які часто залишаються після Великодня.
Яйця
Варені яйця краще довго не зберігати в холодильнику. З них можна приготувати такі страви:
- фаршировані яйця - можна готувати з різними начинками і смак щоразу буде новим, несхожим на попередній
- паштет - змішати з печінкою або сиром, гірчицею та спеціями
- салати - додати в олів’є, вінегрет або будь-який інший салат
- додати варені яйця в начинку для пирога або пиріжків
Паска
З пасок можна приготувати дуже смачні страви. Вам знадобляться саме підсохлі паски, що не зачерствіли до скам'янілості та в жодному разі не запліснявілі.
Сухарі
Потрібно нарізати паски на квадратні шматочки середнього розміру і викласти на деко. Далі розігріти духовку до 100°C і вимкнути її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати. Такі смачні сухарі чудово підійдуть до чаю чи кави.
Французькі тости або пудинг
Шматки паски обсмажити на вершковому маслі в яйці та молоці. Смакувати такі тости можна зранку з чаєм.
Щоб приготувати пудинг, паску потрібно нарізати, змішати з яйцями, молоком, цукром, родзинками та запекти в духовці.
Тістечко "картопля"
Паска ідеально підходить для створення тістечка "картопля". Потрібно всього лише подрібнити пасочку, додати цукрової пудри, какао і перемішати все, щоб вийшли апетитні кульки.
М’ясо та ковбаса
Часто після святкування залишаються шматочки м'яса, ковбаси та шинки. З них також можна приготувати безліч страв, а саме:
- солянку або борщ: додати до супу для насиченого смаку
- омлет або запіканку: порізати дрібно і додати до яєчної суміші
- піцу, канапки, рулети: чудово підходять для швидких перекусів
Хрін, буряк та соуси
З таких продуктів чудово вийдуть заправки для салатів - потрібно додати їх до сметани чи майонезу.
Якщо ви плануєте маринувати шашлик чи будь-яке інше м'ясо, то можна зробити пікантні соуси.
Зелень
Зелений соус (на кшталт песто)
Збийте у блендері будь-яку зелень (навіть змішану), часник, горіхи (волоські або насіння), сік лимона, олію, трохи сиру. Так ви отримаєте ароматний соус до м’яса, макаронів або хліба.
Суп
Якщо є щавель чи шпинат, то можна зварити бульйон, додати картоплю, моркву, варене яйце, щавель. Вийде ідеальний весняний суп.
Також можна приготувати крем-суп зі шпинату або петрушки. Для цього потрібно протушкувати зелень з цибулею, додай трохи вершків і подрібни все блендером.