Що приготувати із залишків зі святкового столу? Ідеї, щоб нічого не викидати

Що приготувати із залишків зі святкового столу? Ідеї, щоб нічого не викидати

Після святкування Великодня холодильник часто "тріщить" від смаколиків, а господині не знають, як вдало використати залишки. Існують способи, які допоможуть перетворити паску, крашанки та шинку на нові апетитні страви.

РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про продукти, які часто залишаються після Великодня.

Яйця

Варені яйця краще довго не зберігати в холодильнику. З них можна приготувати такі страви:

  • фаршировані яйця - можна готувати з різними начинками і смак щоразу буде новим, несхожим на попередній
  • паштет - змішати з печінкою або сиром, гірчицею та спеціями
  • салати - додати в олів’є, вінегрет або будь-який інший салат
  • додати варені яйця в начинку для пирога або пиріжків

Паска

З пасок можна приготувати дуже смачні страви. Вам знадобляться саме підсохлі паски, що не зачерствіли до скам'янілості та в жодному разі не запліснявілі.

Сухарі

Потрібно нарізати паски на квадратні шматочки середнього розміру і викласти на деко. Далі розігріти духовку до 100°C і вимкнути її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати. Такі смачні сухарі чудово підійдуть до чаю чи кави.

Французькі тости або пудинг

Шматки паски обсмажити на вершковому маслі в яйці та молоці. Смакувати такі тости можна зранку з чаєм.

Щоб приготувати пудинг, паску потрібно нарізати, змішати з яйцями, молоком, цукром, родзинками та запекти в духовці.

Тістечко "картопля"

Паска ідеально підходить для створення тістечка "картопля". Потрібно всього лише подрібнити пасочку, додати цукрової пудри, какао і перемішати все, щоб вийшли апетитні кульки.

М’ясо та ковбаса

Часто після святкування залишаються шматочки м'яса, ковбаси та шинки. З них також можна приготувати безліч страв, а саме:

  • солянку або борщ: додати до супу для насиченого смаку
  • омлет або запіканку: порізати дрібно і додати до яєчної суміші
  • піцу, канапки, рулети: чудово підходять для швидких перекусів

Хрін, буряк та соуси

З таких продуктів чудово вийдуть заправки для салатів - потрібно додати їх до сметани чи майонезу.

Якщо ви плануєте маринувати шашлик чи будь-яке інше м'ясо, то можна зробити пікантні соуси.

Зелень

Зелений соус (на кшталт песто)

Збийте у блендері будь-яку зелень (навіть змішану), часник, горіхи (волоські або насіння), сік лимона, олію, трохи сиру. Так ви отримаєте ароматний соус до м’яса, макаронів або хліба.

Суп

Якщо є щавель чи шпинат, то можна зварити бульйон, додати картоплю, моркву, варене яйце, щавель. Вийде ідеальний весняний суп.

Також можна приготувати крем-суп зі шпинату або петрушки. Для цього потрібно протушкувати зелень з цибулею, додай трохи вершків і подрібни все блендером.

 



Загрузка...