День банана: три незвичні страви, які гарантують вибух нових смаків
10 квітня у всьому світі відзначають День банана. Це смачний, поживний та улюблений мільйонами фрукт.
Якщо вам здається, що банани годяться лише для перекусу або смузі, настав час змінити уявлення.
Інгредієнти
4 банани
80 г чорного шоколаду
30 г мигдалю.
Як приготувати
Ретельно промийте та протріть рушником 4 банани. Зробіть в кожному банані досить глибокий розріз вздовж.
Вкладіть в кожен банан кілька шматочків шоколаду, так щоб вони глибоко увійшли в плід. Мигдаль подрібніть ножем.
Запікайте банани на решітці для гриля протягом 15 хвилин або поки нижня частина бананової шкірки не потемніє, а шоколад не розплавиться.
Перед подачею посипте банани мигдалем. Їжте десерт ложкою або поріжте і їжте разом зі шкіркою.
Шведська піца з бананами
Інгредієнти
2 коржі для піци індивідуального розміру
соус для піци
2 стиглі банани
карі-порошок
Копчений сир, натертий на тертці
Інший сир, натертий на тертці (будь-який, який ви любите, зазвичай це суміш моцарели та чедеру)
Як приготувати
Викладіть тісто для піци на деко. Змастіть тісто тонким шаром соусу для піци.
Наріжте банани тонкими скибочками і рівномірно розподіліть на піці. Посипте їх порошком карі, скільки вам подобається (у рецепті не менше 2 ст.л. на піцу).
Покриваємо тертим сиром, дотримуючись пропорцій: 20% копченого сиру і 80% іншого. Якщо ви використовуєте занадто багато копченого сиру, смак стає занадто насиченим.
Поставте піцу в духовку і випікайте згідно з інструкцією для тіста, яке ви використовуєте.
Банановий лікер
Інгредієнти:
3 дозрілі банани,
0,3 л горілки,
150 мл свіжого молока,
1 банка (400 г) згущеного молока,
2 курячі яйця.
Як приготувати
Банани очистити, нарізати дрібними шматочками шириною 2-3 см. Відокремити білки від жовтків, надалі знадобляться тільки білки. Змішати міксером до однорідної консистенції свіже і згущене молоко, білки яєць, шматочки банана.
Тонкою цівкою влити горілку, продовжуючи перемішувати.
Герметично закрити, покласти лікер в холодильник на 45 хвилин. Профільтрувати отриманий напій через марлю, потім розлити в пляшки для зберігання.
Лікер можна пити відразу без настоювання. Термін придатності в холодильнику – до 30 днів, але краще вжити напій в перші 7 днів, потім смак може стати гірше. Міцність - 13-15%.