"Магічний" пиріг: рецепт десерту, що тане в роті, з найпростіших інгредієнтів

"Магічний" пиріг: рецепт десерту, що тане в роті, з найпростіших інгредієнтів

Магічний пиріг сподобається тим, хто любить звичайні та ніжні бісквіти, а ще - заварний крем. Він дуже ніжний та м'який на смак і обов'язково сподобається вашій родині. А магія у тому, що в процесі випікання цей пиріг сам розділяється на три шари. 

Що вам знадобиться:

  • Яйця - 4 шт.
  • Борошно - 115 г
  • Молоко - 500 мл
  • Ванільний цукор - 1 ст. ложка
  • Вершкове масло - 125 г
  • Лимонний сік - 1 ст. ложка
  • Цукор - 150 г
  • Цукрова пудра - до смаку
  • Сіль - до смаку

Як приготувати "магічний" пиріг

Жовтки потрібно відокремити від білків. Жовтки збиваємо з цукром протягом 10 хвилин, а в кінці додаємо столову ложку води, ванільний цукор - щоб маса не була дуже густа.

Масло розтоплюємо, а потім охолоджуємо до кімнатної температури. Додаємо до масла жовтки та цукор, дрібку солі та збиваємо до того, поки всі інгредієнти не поєднаються між собою.

Просіюємо борошно і починаємо поступово засипати в отриману суміш.

Нагріваємо молоко до стану теплого. Коли борошно з'єднається з жовтками та маслом, вливаємо молоко і залишаємо на 1 хвилину. Добре перемішуємо тісто і слідкуємо, щоб не було грудочок.

Білки збиваємо до стійких піків разом з лимонним соком. Обережно з'єднуємо основну масу з білками.

Форму для випічки змащуємо маслом та застеляємо дно пергаментом, який теж змащуємо маслом.

Тісто викладаємо у форму і ставимо у духовку, розігріту до 130 градусів. Випікаємо 80 хвилин. Після цього дістаємо пиріг з духовки, охолоджуємо і ставимо у холодильник на дві години.

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою.

Джерело: www.rbc.ua



Загрузка...