Як приготувати ліниві голубці: рецепт від Ольги Рябенко
Радіо Максимум підготувало для читачів новий рецепт апетитної страви. Деталі розповіла шеф-кухарка Ольга Рябенко.
Дивіться секрети приготування лінивих голубців на сторінці шеф-кухарки у Instagram.
Якщо любите голубці, але не хочете витрачати на них пів дня, тоді цей рецепт – саме для вас!
Усе, як у звичайних голубцях, але в рази швидше, – пише Рябенко.
Інгредієнти:
- Фарш – 600 г;
- Капуста – 300 г;
- Рис варений – 100 г;
- Олія Олейна Традиційна – 50 мл;
- Цибуля – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Яйце – 1 шт;
- Сіль, перець – за смаком;
- Гриби печериці – 150 г;
- Вода – 250 мл.
Для соусу:
- Сметана або вершки – 250 г;
- Томатний соус- 3 ст. ложки або томатна паста – 2 ст.л;
- Сіль, перець – за смаком;
- Цукор – 1 ч.л;
- Вода – 300 мл.
Спосіб приготування:
1. Рис відварити до напівготовності та промити під холодною водою.
2. Капусту дрібно нашаткувати, дрібно нарізати цибулю та гриби, моркву натерти на крупній тертці.
3. В сковорідку влити олію Олейна Традиційна, яка перевірена мною роками.
4. Викласти цибулю, гриби та моркву, смажити 5 хв разом, потім додати капусту, посолити, поперчити, додати цукор та влити воду.
5. Тушкувати під кришкою до м’якості, приблизно 10-15 хв.
6. До фаршу додаємо рис, половину тушкованих овочів( іншу частину залишити в сковорідці) яйце, сіль, перець та добре перемішати.
7. Сформувати котлети та викласти в посуд для запікання на овочі.
8. Змішати всі інгредієнти для соусу та вилити на ліниві голубці.
9. Запікати під кришкою або фольгою близько 1 години при 180*. Періодично відкривати та поливати соусом.