Як приготувати ліниві голубці: рецепт від Ольги Рябенко

Як приготувати ліниві голубці: рецепт від Ольги Рябенко

Радіо Максимум підготувало для читачів новий рецепт апетитної страви. Деталі розповіла шеф-кухарка Ольга Рябенко.

Дивіться секрети приготування лінивих голубців на сторінці шеф-кухарки у Instagram. 

Якщо любите голубці, але не хочете витрачати на них пів дня, тоді цей рецепт – саме для вас!

Усе, як у звичайних голубцях, але в рази швидше, – пише Рябенко.

Інгредієнти:

  • Фарш – 600 г;
  • Капуста – 300 г;
  • Рис варений – 100 г;
  • Олія Олейна Традиційна – 50 мл;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Гриби печериці – 150 г;
  • Вода – 250 мл.

Для соусу:

  • Сметана або вершки – 250 г;
  • Томатний соус- 3 ст. ложки або томатна паста – 2 ст.л;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Цукор – 1 ч.л;
  • Вода – 300 мл.

Спосіб приготування:

1. Рис відварити до напівготовності та промити під холодною водою.

2. Капусту дрібно нашаткувати, дрібно нарізати цибулю та гриби, моркву натерти на крупній тертці.

3. В сковорідку влити олію Олейна Традиційна, яка перевірена мною роками.

4. Викласти цибулю, гриби та моркву, смажити 5 хв разом, потім додати капусту, посолити, поперчити, додати цукор та влити воду.

5. Тушкувати під кришкою до м’якості, приблизно 10-15 хв.

6. До фаршу додаємо рис, половину тушкованих овочів( іншу частину залишити в сковорідці) яйце, сіль, перець та добре перемішати.

7. Сформувати котлети та викласти в посуд для запікання на овочі.

8. Змішати всі інгредієнти для соусу та вилити на ліниві голубці.

9. Запікати під кришкою або фольгою близько 1 години при 180*. Періодично відкривати та поливати соусом.

Джерело: maximum.fm





Загрузка...